chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створять робочу групу зі збереження археологічних знахідок на Подолі

04 березня 2015 о 09:05

Мінкультури та Київська адміністрація створять спільну робочу групу, яка працюватиме над збереженням археологічних знахідок часів Київської Русі на Подолі та наданням їм офіційного захисту відповідно до законодавства.

Таке рішення прийняли на нараді за участю археологів, реставраторів, архітекторів, представників громадськості та представників забудовника Поштової площі 2 березня, повідомляє сайт міністерства.

Учасники зустрічі дійшли згоди, що необхідно докласти максимальних зусиль для збереження знахідки та створення «унікальної музейної експозиції на автентичному місці розкопок».

«Водночас, археологи та реставратори вказали на складність ведення археологічних робіт у зимовий період, ризики підтоплення ґрунтовими водами та зсувів ґрунтів; велику фінансову вартість археологічних робіт, дослідження та музеєфікації знахідок», — відзначили у Мінкультури.

Для розв’язання питання щодо правового захисту пам’яток, подальшого експонування знахідок було вирішено створити спільну робочу групу Міністерства культури та КМДА.

Ця група у найкоротші терміни має розробити план заходів для збереження унікальної археологічної знахідки.

Крім того, упродовж 3 днів до робочої групи буде подано кандидатури від представників громадськості, а також від інвестора та підрядника реконструкції Поштової площі.

Як відомо, під час розкопок на Поштовій площі археологи на великій глибині знайшли частину вулиці середньовічного Києва.

Після цього міністр культури В’ячеслав Кириленко заявив, що компанія, яка планувала будівництво торгового центру на Поштовій площі буде змушена змінити початковий проект забудови.

Джерело: kiev.pravda.com.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути