chrome firefox opera safari iexplorer

У Римі показали українську кінострічку про Голодомор

24 березня 2015 о 12:00

Перша європейська демонстрація фільму «Живі» про Голодомор в Україні режисера-документаліста Сергія Буковського відбулася в столиці Італії. Про це інформує Deutsche Welle.

Презентація кінострічки проходила в римському університеті Джона Кебота на конференції «Незручний свідок», присвяченій темі Голодомору.

У фільмі літні українські селяни, які пережили події тих страшних років, діляться своїми спогадами. Також у картині подається історія молодого журналіста з Великобританії Гарета Джонса, який намагався розповісти світові правду про Голодомор. У фільмі його листи, в яких Джонс описував реальні події 30-х років на сході України, озвучує племінник журналіста.

«Я хотів подати погляд на Голодомор ніби трохи згори та збоку, тобто не тільки внутрішнє, українське, сприйняття, але й відчуття європейців», – пояснив режисер присутність у стрічці британця.

У фільмі поєднуються жахливі деталі Голодомору з народним гумором: селянки розповідають про голод і водночас колоритно описують свої повсякденні справи. Як зазначив Сергій Буковський, у цьому й полягав його режисерський задум: розповісти про Голодомор виважено, не применшуючи значення трагедії, проте в той же час не вдавючись до зайвого пафосу.

Найбличжим часом кінострічку «Живі» представлять у Великобританії, США та Канаді

Джерело: vidia
Розділи: Новини культури