chrome firefox opera safari iexplorer

У селі Шевченка вкрали його ж пам'ятник

30 березня 2015 о 10:50

У Черкаській області на в’їзді до села Шевченкове Звенигородського району, де знаходиться Національний заповідник «Батьківщина Тараса Шевченка», у ніч на 27 березня невідомі викрали бронзовий пам’ятник Тарасу Шевченку.

Як повідомили у Національному заповіднику «Батьківщина Тараса Шевченка», викрадено бронзовий пам’ятник Шевченку під назвою «…Я пас ягнята за селом…» («Мені тринадцятий минало»). Скульптурна композиція зображає скульптуру малого Тараса із зошитом, який спирається на палицю, а поруч ягня, як нагадування подорожнім, що в цьому селі в сім’ї кріпака зростав геніальний поет, художник, громадський діяч Тарас Шевченко.

Як повідомили у секторі зв’язків з громадськістю УМВС в Черкаській області, інформація про пошкодження пам’ятника надійшла до правоохоронців сьогодні вранці. Зловмисники зрізали та викрали частину експозиції. На місці пошкодження пам'ятника Шевченку працює слідчо-оперативна група Звенигородського райвідділу міліції Черкаської області.

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути