chrome firefox opera safari iexplorer

У суботу в Києві стартує масштабний марафон

17 березня 2015 о 12:36

Його мета – подяка від українців мешканцям країн Європи, які продемонстрували свою підтримку нашій державі в її європейському виборі, а також проведення молитви за мир в Україні та світі, повідомили УНІАН у прес-службі Київської міської державної адміністрації.

Крім цього, під час відвідування учасниками пробігу європейських країн заплановано передати членам їх парламентів подяки за ратифікацію «Угоди про Асоціацію між Україною та ЄС».

Забіг Миру розпочнеться 21 березня – в річницю підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС – і триватиме 84 доби. За цей час команда з 12 учасників подолає близько 18 000 кілометрів, відвідавши 42 столиці Європи. На будь-якому етапі маршруту до нього матимуть змогу приєднатися всі охочі. У низці країн заплановано провести офіційні заходи за участю українських та європейських політиків, представників бізнесу та громадськості.

За підсумками Забігу Миру планується встановлення рекордів (Книга рекордів Гіннеса та Національний реєстр рекордів України): найдовший забіг, проведений групою людей; забіг, що охопив найбільшу кількість країн Європи; найменший час, за який група людей подолала відстань, відповідно до затвердженого маршруту.

Забіг розпочнеться від стін Верховної Ради України символічним Забігом Миру, в якому зможуть взяти участь усі охочі. Участь у символічному забігу підтвердили: голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський, посли європейських країн, громадські діячі та народні депутати України. Очікувана кількість учасників – 1000 осіб.
 

Джерело: Уніан
Розділи: Спорт в Україні

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути