chrome firefox opera safari iexplorer

Україна не контролює 409 км кордону з РФ, — прикордонники

05 березня 2015 о 15:06

Українські прикордонники наразі не контролюють 409 кілометрів кордону з Росією. Про це на прес-конференції повідомив помічник Глави Держприкордонслужби, прес-секретар Олег Слободян, передає кореспондент УНН.

“На даний момент неконтрольованими залишаються 409 кілометрів українсько-російського державного кордону”, — сказав він.

Як повідомлялося, внаслідок скасування Угоди про Малий прикордонний рух з Росією понад сто пунктів пропуску зупинять свою роботу. При цьому великі прикордонні пункти на україно-російському кордоні працюватимуть в штатньому режимі. Перетин кордону громадянами РФ може бути в міжнародних і міждержавних пунктах пропуску, тобто там, де прикордонний контроль здійснюється на загальних підставах.

В Україні є кілька угод про малий прикордонний рух з сусідніми країнами — з Польщиною, Словаччиною, Угорщиною.

Зазначимо, з 1 березня в’їзд росіян до України здійснюється лише за наявності закордонного паспорту.

Нагадаємо, на початку вересня минулого року на засіданні уряду було представлено план дій “Відновлення”. У рамках плану розпочато проект “Стіна”.

Прем’єр-міністр Аресний Яценюк підкреслив, що мова йде про повне переобладнання державного кордону між Україною і Російською Федерацією. На реалізацію проекту “Стіна” Уряд виділив 100 млн грн.

Розділи: Суспільство

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути