chrome firefox opera safari iexplorer

Як стати впевненою у собі: 5 простих кроків

16 березня 2015 о 21:36

Скільки разів ви намагались щось сказати людині в обличчя, зробити якийсь важливий вчинок або ж просто вирішити щось для себе, однак завжди щось зупиняло... Проблема у відсутності впевненості! Детальніше читайте у «Країні Здоров'я».

— Намагайтеся прийняти відкриту і невимушену позу, встановіть візуальний контакт зі співрозмовником, краще нічого не тримайте в руках. Якщо ситуація дозволяє, посміхайтеся. Відкрита поза означає пряму поставу, опущені плечі — і ніяких бар'єрів, що вишиковуються руками. Сидяча поза з невимушено опущеними або лежачими на колінах руками відображає спокій і впевненість у собі.

— Встановіть візуальний контакт.
Не варто дивитися на співрозмовника занадто пильно, це може бути сприйнято як загроза, але й не відводьте погляд занадто швидко, щоб не здатися боязким або незацікавленим співрозмовником.

— Якщо ви сидите, стежте, щоб ваша постава була прямою, і злегка нахиліться в бік співрозмовника.
Це демонструє ваш інтерес і підбадьорює людей. Відкинувшись у кріслі, ви, звичайно, приймете більш зручну для себе позу, але вона сприймається людьми як оборонна і відсторонена або, що гірше, як демонстрація байдужості. В даному положенні набагато складніше брати участь в обговоренні і доносити свою точку зору.

— Не дозволяйте рукам видати вас.
Брак впевненості часто проявляється в тому, що людина несвідомо стискає кулаки, не випускає з рук папку, портфель або склянку з водою. Навколишні неодмінно це помітять. Занадто активна жестикуляція знижує довіру до вас. Якщо у вас іноді тремтять руки, використовуйте техніки релаксації, щоб позбутися від напруги. Досить ефективний прийом — уявіть, що ваші руки важчають, ніби наливаючись свинцем, і заспокійливо теплішають.

— Не створюйте бар'єри.
Чи не обхоплюйте себе руками — це стандартна реакція нервуючої людини, адже так вона фактично ховається від співрозмовників і обіймає себе, щоб захиститися. У той же час дана поза створює певний бар'єр і може бути витлумачена вашим начальником або колегами як відсутність інтересу або найчастіше як знак незгоди або несхвалення.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути