chrome firefox opera safari iexplorer

Завершується робота над першим українським народним фільмом

03 березня 2015 о 09:15

Завершується робота над першим українським народним фільмом-казкою «Чорний козак». Режисером стрічки є директор заповідника «Трипільська культура» Владислав Чабанюк із Леґедзиного. Залишилося тільки написати музику до кіно, повідомив портал І-Про.

«Зараз над створенням музики працює молодий київський композитор. Думаю, до літа матимемо музику до фільму й завершимо всі роботи. Станом на сьогодні всі сцени знято й змонтовано. Тривалість стрічки – 1 год. 40 хв. Тобто, на відміну від попередніх картин, це буде повнометражне кіно, зняте на напівпрофесійному рівні. Чому так? Бо хоч у нас знімалися професійні актори, грошей ми їм не платили», — розповів Владислав Чабанюк.

Нагадаємо, що фільм «Казка про Чорного козака» за мотивами однойменного твору Сашка Лірника почали знімати ще восени 2008 року. Через брак коштів зйомки затяглися майже на сім років. Тож артисти матимуть змогу побачити себе на екрані набагато молодшими ніж зараз. У зйомках брали участь козак Василь Середенко, американська режисерка-документаліст Наомі Уман, письменники брати Капранови, Сашко Лірник. Львів у цьому народному фільмі представляв засновник Музею ідей Олесь Дзиндра.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути