chrome firefox opera safari iexplorer

До кінця тижня синоптики прогнозують справжнє літо

23 квітня 2015 о 12:29

Весняні примхи з приморозками та мокрим снігом наприкінці квітня нарешті припиняються, і до кінця тижня в Україні запанує справжня весняно-літня погода. Синоптики прогнозують до +20 градусів.

«Погоду цього тижня будуть визначати антициклони з північного сходу та невеликі циклонічні утворення з південного заходу. Температура сягне близько + 8 —16°С у північних та західних областях, у південних та східних областях — до + 20°С. На всій території пройдуть невеликі дощі, та це не завадить гарному весняному настрою. Потепління почнеться вже сьогодні, і з кожним днем буде тепліше», — зазначили в Укргідрометцентрі. Внаслідок опадів минулого тижня рівень пожежної небезпеки в Україні знизився.

У Міністерстві аграрної політики та продовольства побоюються, що приморозки, які були особливо відчутними у вівторок та середу, вплинуть на врожай плодових. «На жаль, ті погодні умови, які склалися в останні півтора тижні, притримують розвиток рослин, є досить невелике відставання. Воно не критичне, думаю, буквально через 3—5 днів знову піде тепло і все нормалізується», — заявив перший заступник міністра аграрної політики і продовольства України Ярослав Краснопольський. Він зазначив: «Через погані погодні умови село не розпочинало роботу біля землі. Уже з наступного тижня будуть усі умови для садіння, яке принесе гарний врожай».

Точний прогноз на травень фахівці Гідрометцентру поки давати не беруться. При цьому синоптики сайтів прогнозів погоди відзначають, що ексцесів у вигляді морозів або снігу бути не повинно. На травневі свята (загалом цього року у травні випадає аж 13 вихідних і святкових днів) погода встановиться вже літня.

Розділи: Довкілля

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути