chrome firefox opera safari iexplorer

«Форум видавців» скасував дитячий фестиваль «СлоніЯ»

21 квітня 2015 о 10:07

«Форум видавців» скасував дитячий книжковий фестиваль «СлоніЯ», який мав відбутися у Львові 28-31 травня. 


«Ми зробили все, що в наших силах, щоб фестиваль відбувся. 
Але обставини поки що виявилися сильнішими і довелось скасувати «Слонію», яку ми планували. Нам просто не вистачило коштів на оплату всіх витрат, пов’язаних з проведенням: оренда приміщення і обладнання, охорона, реклама, друк, приїзд і проживання письменників та ілюстраторів, витрати на анімацію, сувеніри і подарунки. До цього ще потрібно додати кошти на те, щоб прийняти переможців всеукраїнського конкурсу дитячого читання «Книгоманія» з 20 областей України, які багато читали, щоб перемогти і приїхати до Львова», — йдеться на сторінці «Форуму видавців» у Facebook.


Львівська міська рада виділила 60 тисяч грн. Таку ж суму організатори попередньо планували отримати від видавців за участь в книжковому ярмарку.

«Юрко Гнатковський пообіцяв велику знижку за Палац мистецтв…
Іра Гищук майже склала програму майстер-класів…
Гриць Семенчук майже домовився з найкращими письменниками…
Уляна Татух майже переконала видавців…
Марк Зархін майже підтвердив харчування для книгоманів…
ТурАльянс майже знайшов можливість поселити письменників…
А ЧудоТур пообіцяв покатати книгоманів на чудо-поїзді…
Але навіть враховуючи цю допомогу, плановий кошторис перевищив 400 тисяч. Оплата за обладнання зросла на 20%, за друк — в 2,5 рази, за охорону – на 50%, за матеріали для майстер-класів – в 1,5 – 2 рази… І навіть в борг ніхто нічого не хотів давати, все за попередньою оплатою», — розповідають організатори.

Вони натомість пообіцяли велику дитячу програму «Книгоманія» під час вересневого Форуму. Також організатори розмірковують про доцільність проведення «Слонії» під час зимових канікул.