chrome firefox opera safari iexplorer

Недосипання в 30 хвилин здатне зруйнувати здоров'я людини

07 квітня 2015 о 12:25

Професор Шахрад Тахера з Медичного коледжу Вейлл Корнелл вважає: якщо людина позбавляє себе 30 хвилин сну, це неминуче призведе до набору ваги і до проблем з контролем рівня цукру в крові, передає Zee News. Як показало дослідження, коли людина недосипав 30 хвилин, це справляло стійкий ефект на вагу і обмін речовин.

Тахера зібрав 522 добровольців, у яких нещодавно діагностували діабет 2 типу. Він розбив їх на три групи — «звичайне лікування», «особливий режим фізичної активності», «особливий режим харчування і активності». Добровольці заповнювали щоденники сну протягом 7 днів. На самому початку вираховувалася брак по часу сну. При цьому у добровольців заміряли співвідношення ваги і зросту, обхват талії, інсулінову чутливість.

Виявилося, в порівнянні з людьми, які отримували сон в повному обсязі, недосипати на 72% частіше страждали від ожиріння. Через 6 місяців нестача сну пов'язувалася не лише з ожирінням, але і з інсулінової стійкістю, а через рік — кожні втрачені 30 хвилин сну підвищували ризик ожиріння і інсулінової стійкості на 17% і 39% відповідно.

Джерело: PINU
Розділи: Здоровий спосіб життя

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути