chrome firefox opera safari iexplorer

Парламент підтримав створення Чорнобильського біосферного заповідника

22 квітня 2015 о 13:52

Верховна Рада України 247-ма голосами ухвалила Постанову «Про Рекомендації парламентських слухань на тему «Про зняття з експлуатації Чорнобильської АЕС, об’єкт «Укриття» та перспективи розвитку зони відчуження».

Про це повідомив автор Проекту Постанови, Голова Комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Микола Томенко.

«Зокрема, серед важливих позицій, які запропонували у Рекомендаціях учасники парламентських слухань та наш Комітет, і які підтримала сьогодні Верховна Рада, є розробка урядової програми подолання наслідків Чорнобильської катастрофи на 2016—2021 роки та на період до 2026 року, а також прискорення створення Чорнобильського біосферного заповідника», – повідомив Микола Томенко.

Крім того, Постанова передбачає забезпечення фінансування бюджетних програм соціального захисту громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, не нижче рівня 2014 року.

Також документом передбачається розробка та затвердження Кабінетом Міністрів плану підготовки державних заходів до 30-х роковин Чорнобильської катастрофи та оголошення 2016 року роком вшанування пам’яті учасників ліквідації аварії на ЧАЕС.

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути