chrome firefox opera safari iexplorer

Правильність одержання субсидій оцінюватимуть сусіди

28 квітня 2015 о 14:05

Мінсоцполітики планує слідкувати за відповідністю надання житлових субсидій громадянам та їхньою реальною потребою у держаній компенсації за допомогою сусідів. Відтак, списки громадян, які отримують пільги від держави вивішуватимуть в під'їздах будинків.

Міністерство соціальної політики пропонує оприлюднити імена людей, які отримують житлові субсидії. У відомстві сподіваються, що це допоможе слідкувати за відповідністю надання субсидії та реального рівня життя та потреби у державній компенсації. Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив Міністр соціальної політики Павло Розенко.

Зокрема, планується вивішувати списки отримувачів пільг на сплату ЖКП у під’їздах житлових будинків.

«Ми знайдемо форму, як, наприклад, на будинку повісити інформацію, хто в цьому будинку отримує субсидію», — сказав очільник Мінсоцполітики.

Відтак, слідкуючи за списками, сусіди зможуть оцінити правильність надання державою компенсації на оплату комунальних послуг, порівнявши можливу невідповідність реального рівня життя та необхідність отримання субсидії.

«Це буде публічний аудит за тим, хто реально отримав субсидії», — наголосив Міністр.

За словами пана Розенка, громадяни дають згоду на публікацію своїх імен, заповнюючи заяву на отримання субсидії.

Як повідомляли раніше, субсидії на «комуналку» дадуть усім, хто звернувся, а потім вже будуть визначати хто має на них право. В уряді очікують, що кількість людей, що нечесно претендують на субсидію, складе близько 5%.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути