chrome firefox opera safari iexplorer

Предстоятелі українських церков у великодніх привітаннях побажали миру і незалежності

12 квітня 2015 о 12:42

Предстоятелі низки українських церков привітали вірян зі святом Христового воскресіння.

Відповідні привітання оприлюднили прес-служби Української православної церкви Київського патріархату, Української православної церкви (Московського патріархату), Української автокефальної православної церкви й Української греко-католицької церкви, повідомляє Радіо Свобода.

Предстоятель УПЦ КП, патріарх Філарет у своєму святковому привітанні наголосив, що «Воскресіння Христове означає, що смерть у людській природі не перемагає».

«У час смутку і скорботи, коли ми переживаємо смерть наших близьких, воскресіння Христове вселяє в наші серця велику надію. Воно ніби говорить нам: «Не плач! Ви ще побачитесь у вічному житті». Воскресіння заспокоює нас і дає нам бадьорість і силу перемагати скорботу. Воскресіння Христове єднає живих і мертвих в єдину сім’ю», – наголосив він.

Філарет висловив сподівання, що Україна переможе у війні на Донбасі і на нашій землі запанує мир.

«Ми святкуємо Воскресіння Христове в Україні в складних умовах. Іде необ’явлена війна в Донбасі. Але ми повинні вірити, що після страждань, як на Голгофі, настало воскресіння, так і в нас настане перемога», – сказав Патріарх.

Предстоятель УПЦ (МП) митрополит Онуфрій у своєму великодньому зверненні зазначив, що Бог «своїм воскресінням знищив смерть, відібрав від неї силу і зробив її короткочасним сном, кінцем якого є вічне блаженство з Христом».

«Ми молимося сьогодні за те, щоб Господь благословив нашу українську землю і наш народ, щоб Господь послав нам свій мир, щоб ми простили один одного у Христі, як Христос простив кожного з нас», – додав він.

Місцеблюститель київського митрополичого престолу УАПЦ, митрополит Макарій у привітанні до Великодня наголосив: «Смерть не забере всього, і настане час, коли українська земля якогось ранку прокинеться ясною і безсмертною, і на ній більше не буде проливатися кров свідомих українських патріотів. Але нам багато і сердечно необхідно молитися до Бога, просячи його захисту перед нашими ворогами, які бажають знищити нашу українську незалежність та самостійність, потрібно молитися, щоб мир і спокій перебував між нами, щоб незалежність нашої держави України зміцнювалась економічно та духовно, щоб в Україні була одна помісна православна церква».

Глава УГКЦ, архієпископ Святослав у своєму великодньому зверненні зазначив, що «особливо молимося за наших братів і сестер в українському Криму і Донбасі, а водночас за переслідуваних до мучеництва братів-християн на Близькому Сході».

«Святкувати Пасху серед війни – це вміти вже сьогодні бачити у воскреслому Христові нашу перемогу», – наголосив він.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути