chrome firefox opera safari iexplorer

Світ нині відзначає День здоров’я

07 квітня 2015 о 10:41

Сьогодні, 7 квітня, міжнародне співтовариство відзначає Всесвітній день здоров’я. Це свято було засновано на честь створення Всесвітньої організації охорони здоров’я.

З’явившись у 1948 році, ця організація об’єднала у своїх рядах представників 191 держави світу.

Як пише beyond.ua, вперше святкування відбулося в 1950 році. Уже тоді глобальною ідеєю заходу була пропаганда здорового способу життя і боротьба з поширенням різних захворювань. Щороку для офіційних заходів, присвячених дню здоров’я, обирається окрема тема: активність життя, захист вагітності, вплив клімату на здоров’я людини, медична допомога людям, постраждалим в результаті надзвичайних ситуацій і т.д.

Всесвітній день здоров’я також акцентує увагу на медичних проблемах, які стають предметом обговорення лікарів усього світу.

У 2009 році головною темою Всесвітнього дня здоров’я стала безпека медичних установ і готовність працівників охорони здоров’я надавати допомогу людям, постраждалим у надзвичайних ситуаціях. Заходи, присвячені пропаганді безпечних конструкцій медичних установ і поліпшенню готовності до надзвичайних ситуацій.

У 2010 році девізом були обрані слова «1000 міст – 1000 життів», тому що у фокусі дня знаходилися урбанізація і здоров’я. У всьому світі проводилися заходи, спрямовані на те, щоб в містах були створені умови для проведення оздоровчих заходів на вулицях. Проводилися вуличні змагання, репортажі про які публікувалися з метою пропаганди здорового способу життя у містах.

У 2011 році темою, що обговорювалася на заходах, стала резистентність до антимікробних препаратів. Медицина стурбована тим, що резистентність (від англ. Resistance, стійкість) бактеріальних агентів інфекційних захворювань до антибіотиків стає однією з основних причин, що обмежують ефективність антибактеріальної терапії. ВООЗ вважає, що в даний час це ще не стало серйозною проблемою, але ситуація на планеті стрімко змінюється, і в найближчому майбутньому проблема може стати актуальною. Саме тому необхідно вживати термінових і спільних зусиль для попередження розповсюдження резистивного до антибіотиків.

У 2012 році темою Всесвітнього дня здоров’я обрано старіння і здоров’я, а гасло цього дня – «Хороше здоров’я додає життя до років». Увага спрямована на те, як хороше здоров’я протягом усього життя може допомогти людям похилого віку вести повноцінне і продуктивне життя і залишатися корисними для своїх близьких і суспільства. Незалежно від того, де ми живемо, старіння стосується кожного з нас – молодих і літніх, чоловіків і жінок, багатих і бідних, пише calendate.

Джерело: Zik.ua
Розділи: Здоровий спосіб життя

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути