chrome firefox opera safari iexplorer

Телеканал ВВС знімає фільм про Хортицю

28 квітня 2015 о 07:45

У Запоріжжі на острові Хортиця британський телеканал ВВС розпочав зйомки документального фільму з циклу «Острови світу», який стане частиною циклу програм про острови світу для BBC Travel та телеканалу BBC World.

«Знімальна група об'їхала всю територію Хортиці, підібрала локації для зйомки з води, підібрала місця для зйомки з коптера й оглянула об'єкти, на яких відбуватимуться зйомки. Це передача насамперед про людей і про ті емоції, які люди можуть отримати, відвідуючи такі місця»,- розповів генеральний директор національного заповідника Максим Остапенко, передає Інтерфакс-Україна.

Він також зазначив, що Хортиця стала одним із шести островів світу, про який буде знято фільм цього циклу. За його словами, в планах знімальної групи — зйомки хортицьких плавнів, конструкційного майданчика з козацькою «чайкою» XVIII століття, яку підняли з дна Дніпра археологи заповідника «Хортиця».

Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути