chrome firefox opera safari iexplorer

Тестування дітей перед прийомом у школу необхідно для виявлення соціальної зрілості

28 квітня 2015 о 18:14

Тестувати дітей перед прийомом у школу необхідно, щоб виявити «соціальну зрілість» дитини.

Таку точку зору висловив віце-президент Всеукраїнської тьюторської асоціації, директор зі стратегічного розвитку київської школи «Афіни» Олексій Греков в інтерв'ю кореспонденту ГолосUA.

«З моєї точки зору, тестувати дітей, а, вірніше, дивитися на них перед прийомом в школу, необхідно. Зараз багато дітлахів, у яких до шести-семирічного віку ще не сформовані базові навички самообслуговування», — сказав він.

При цьому фахівець зазначив: якщо дитина, опинившись серед однолітків, не зможе сама зав'язати шнурок або зробити щось подібне — буде постійно перебувати в стані дискомфорту.

«Узагалі, було великою дурістю гнати всіх шестирічок до школи. Адже не у всіх дітей до цього моменту сформовані навички, що дозволяють обходитися без допомоги дорослого. У деяких уже в п'ять років вони є, а в інших — розвиваються лише до семи років. Іноді це — батьківська недоробка або наслідок того, що дитина не відвідувала садок. У нашому дитинстві не було комп'ютерів, але був двір, відносини між старшими та молодшими дітьми. І навички спілкування, соціальної взаємодії формувалися. А зараз до нас іноді приходять діти, які при контакті з іншими раптом починають вести себе агресивно, ображати когось. Вони не навчені працювати з іншими, сприймають їх, як потенційну небезпеку», — пояснив О.Греков.

Крім цього він зазначив, що поняття вікової норми зараз дуже розмито.

«Є талановиті діти, але в чомусь проблемні, наприклад, щодо здоров'я. У багатьох випадках дуже важко визначити, чи готова дитина влитися в колектив, нормально працювати. Деяким непогано б ще рік порости, і не треба їх «гнати», насильно запихати в школу, щоб вони опинилися в ситуації, коли в чомусь сильно відрізняються від однолітків. Колектив може на таку дитину «тиснути», — підкреслив він.

Нагадаємо, в квітні-травні зазвичай проходять тестування перед прийомом до школи.

Джерело: Голос ua
Розділи: Новини освіти

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути