chrome firefox opera safari iexplorer

Україна дізналася імена дітей, якими можна пишатися

27 квітня 2015 о 10:23

Днями відбулася церемонія нагородження премії «Диво-дитина 2015». У головній номінації «Найдивовижніша дитина» переміг унікальний хлопчик — 5-річний вундеркінд Лев Бондаренко з Харкова, який читає 145 слів за хвилину, освоїв понад 200 енциклопедій, говорить українською, російською та англійською, вивчає французьку, іспанську та японську.

Перемогу у номінації «Найрозумніша дитина» дістав 13-річний знавець української мови Артем Янчак зі Львова і юний математик 11-річний Петро Величко з Мелітополя. «Найспортивнішою дитиною» судді визнали чемпіонів світу зі спортивно-бальних танців 9-річну Дарину Ясинівську та Артема Панасенко з Києва. Найбільш творчою дитиною була визнана 12-річна Софія Матвієнко з Полтави, що здивувала присутніх на церемонії своєю віртуозною грою на флейті. У номінації «Найбільш героїчна дитина» перемогу здобули 8-річна Віра Яковлева з Полтавської області, яка врятувала з пожежі молодших брата і сестру, і 10-річна Катя Лістошенкова з Одеської області, що врятувала першокласника, який провалився під лід.

Як зазначив на церемонії Міністр освіти і науки України Сергій Квіт: «Чим більше ми будемо приділяти уваги нашим дітям — тим краще буде жити нам в нашій країні».

Нагадаємо, вже сім років поспіль Премія «Диво-дитина» традиційно підсумовує головні річні досягнення і перемоги кмітливих, творчих, талановитих та спортивних представників нового покоління. Основна мета Премії — пошук, відбір та нагородження на підставі експертної оцінки за встановленими номінаціями обдарованих дітей України, які мають досягнення в науці, спорті чи мистецтві, унікальні розумові або фізичні здібності, дітей-рятувальників.

Джерело: Сultprostir.ua
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути