chrome firefox opera safari iexplorer

Українські групи розпочали боротьбу за призи фестивалю кліпів у Берліні

17 квітня 2015 о 13:00

У другій половині дня 16 квітня стартує голосування за номінаціями фестивалю Berlin Music Video Awards 2015. Серед претендентів – українські гурти Brunettes Shoot Blondes і Dead Boys Girlfriend.

У кожній з тринадцяти категорій («найкраща режисура», «найкращий монтаж» та ін.) представлено по десять конкурсантів. До 30 квітня включно кожен охочий може на сайті проекту віддати свій голос тому з учасників, кому вважатиме за потрібне. Після закриття публічного голосування до справи візьметься журі фестивалю. Воно і визначить переможців, імена яких будуть оголошені на церемонії Berlin Music Video Awards 2015 в кінці травня.

Вважається, що голоси слухачів лише на 20% впливають на кінцевий результат, а вирішальне значення має думка експертів. Цього року до складу журі фестивалю входять такі авторитетні профі, як Кріс Смоллфілд (працював над візуальними ефектами в «Піратах Карибського моря: На краю світу») і Франк Хоффман, творець найбільшої в Німеччині продакшн-компанії Mutter Und Vater.

За українських виконавців можна проголосувати в двох номінаціях. Brunettes Shoot Blondes представлені в категорії «найкраща концепція», а група Dead Boys Girlfriend бореться за перемогу в розділі «найкраща пісня». Крім того, в списку номінантів значиться група «Ляпис Трубецкой» з кліпом на пісню «Воины света». Білоруси претендують на перемогу в номінації «найкраще арт-оформлення».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури