chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні шукатимуть унікальні куточки природи

29 квітня 2015 о 11:00

Екологічні організації мають мету виявити унікальні куточки України, які потребують захисту.

Студентська організація «Дружина охорони природи „Зелене Майбутнє“»  та міжнародна благодійна організація «Екологія-Право-Людина» оголошують учнівський конкурс «Зелені перлини», метою якого є пошук унікальних місць країни, що потребують захисту екологів.

Активісти стверджують, що на території України створено більш ніж 8 тисяч об’єктів природно-заповідного фонду: від маленьких за площею пам’яток природи до великих національних природних парків.

Для більшості областей не видавалися довідники природно-заповідного фонду, також відсутні інтернет-сайти, кажуть активісти-природоохоронці.

Зараз вони створюють сайти про природно-заповідні об’єкти всіх областей. Інтернет-довідники уже працюють для Херсонської, Київської та Луганської областей.

Також вони запрошують вчителів та учнів долучитись до вивчення природних перлин своєї області. Розраховують на те, що саме допитливі учні зможуть зібрати інформацію про цінні природні території свого краю.

Конкурс має 2 етапи: квітень-травень та червень-вересень 2015 року.

16 квітня

Інші дати
Феодосій Федченко
1911 –  український метролог, фізик-експериментатор. Створив найточніший маятниковий годинник – астрономічний годинник Федченка (АГФ), яким оснащено більшість обсерваторій, станцій метро і телецентрів країн колишнього СРСР.
Розгорнути
Народився Борис Возницький
(1926, с. Ульбарів Рівненської обл. - 2012) - український мистецтвознавець, академік Української академії мистецтв, Герой України, лауреат Національної премії ім. Т. Шевченка, заслужений працівник культури України та Польщі, президент Українського національного комітету Міжнародної ради музеїв (ІСОМ), доктор honoris causa.
Розгорнути
Народилася Христина Алчевська (Журавльова)
(1841, м.Борзна Чернігівська область – 1920) - український педагог, організатор народної освіти, популяризатор української мови, народної пісні, творчості Тараса Шевченка. У своїй садибі у Харкові у 1899 році встановила перший у світі пам»ятник Тарасу Шевченку.
«Людина, яка в час масової безграмотності, працю задля просвіти народу зробила девізом свого життя і залишилася вірною тому девізові”. (Микола Сумцов про Христину Алчевську)
Розгорнути