chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні з’явиться новий футбольний турнір

17 квітня 2015 о 20:46

Федерація футболу України виступила з ідеєю проведення нового національного турніру – Ліги регіонів ФФУ, що являтиме собою змагання серед збірних команд регіонів, переможець яких братиме участь в Кубку регіонів УЄФА, передає УНН з посиланням на прес-службу ФФУ.

Передбачається, що змагання проводитимуться в три етапи: перші два – відбірковий і проміжний турніри, третій етап – фінал. У відбірковому турнірі візьмуть участь 25 збірних кожного регіону, з яких сформуються 5 груп шляхом жеребкування.

Матчі в групах проводитимуться в два кола. Команди, що посіли перші місця в групах, а також збірна, що матиме найвищі показники серед других команд, виступлять у фінальному турнірі. Чотири інші команди, поборються в плей-офф за право участі у фінальному турнірі.

У фінальному турнірі братимуть участь 8 збірних, розподілених на дві групи. За підсумками одноколового турніру у групах фінального етапу визначаться команди, що посядуть перші та другі місця. Вони складуть півфінальні пари, а переможці півфіналів позмагаються за головний приз у фінальному матчі.

Подібних змагань на регулярній основі в Україні раніше не проводилося. Даний проект є пілотним і може претендувати на грантове фінансування з боку УЄФА.

Проект Концепції Ліги регіонів ФФУ запропоновано для обговорення всіма колективними членами федерації в центрі і на місцях. Футбольна спільнота, вболівальники, експерти і журналісти мають змогу зробити свій внесок у створення найбільш раціональної моделі цього турніру.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути