chrome firefox opera safari iexplorer

В український прокат виходить драматична комедія, яка претендувала на Оскар

24 квітня 2015 о 12:00

16 квітня в український прокат вийшов аргентино-іспанський фільм «Дикі історії». РежисерДаміан Шіфрон у своєрідному комедійно-драматичному кіноальманаху з шести короткометражок розповів про справжні аргентинські пристрасті та наростаючу людську агресію, яка може зародитися в серці кожного – і обдуреної нареченої, і відкинутого критикою класичного музиканта, і незгодного зі штрафом за неправильне паркування чесного платника податків. «Дикі історії» представляли Аргентину в номінації на Оскар в категорії «кращий фільм року іноземною мовою» у 2014-му. Продюсером картини виступив відомий іспанський режисер і сценарист Педро Альмодовар.

«Україні дуже бракує чорного гумору. Їй в принципі бракує гумору, ми занадто серйозні: і в судженнях, і в діях, і в творчих проявах. Ми досі сприймаємо комічних персонажів або комедійні ситуації, як певну загрозу, незручність, порушення норми. Тому якщо на кіноекранах і з’являється щось смішне, то це зазвичай легкі комедії, що не заступають на травматичні території. Чорний гумор має вищий градус. Він, навпаки, допомагає впоратися з важкими темами. Потрібно мати стабільну психіку, щоб сприймати його і продукувати. Давайте сприймати фільм «Дикі історії», як тренування. Тим паче, що він темпераментний, а цього на наших екранах теж бракує», – розповіла Cultprostir Анастасія Сідельник, прес-атташе кінопрокатної  компанії «Артхаус трафік».

Джерело: Cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути