chrome firefox opera safari iexplorer

Вчителі Черкас і Переяслав-Хмельницького отримали у подарунок унікальні диски

15 квітня 2015 о 16:50

У Черкасах і Переяслав-Хмельницькому викладачі шкіл отримали для використання в навчальному процесі унікальні диски – «Класика української літератури. Живі голоси» та «7 історичних чудес України».

Диски презентував і подарував засновник Фонду «Рідна країна» Микола Томенко.

ck.ridna.ua

 ck.ridna.ua

Диск «Класика української літератури. Живі голоси» — це вже друге перевидання цього проекту, зауважив М. Томенко. Це добірка унікальних аудіо-записів із голосами відомих українських літераторів. Так, до другого видання «Класики української літератури. Живі голоси» увійшли 48 вибраних поетичних творів у виконанні авторів: Василя Симоненка, Василя Стуса, Павла Тичини, Максима Рильського, Володимира Сосюри, Андрія Малишка, Миколи Бажана, Платона Воронька, Олеся Гончара, Миколи Вінграновського, Миколи Сома.

ck.ridna.ua

 ck.ridna.ua

«Завдяки цьому проекту школярі зможуть на уроках почути не лише інформацію про певного поета чи письменника, а і його твори у власному виконанні. Може, він не був великим декламатором, але точно зможе донести енергетику свого твору», – сказав під час презентації диску в Черкасах Микола Томенко.

Другий проект — DVD-диск «7 історичних чудес України» побачив світ у березні цього року. До нього увійшли 10 фільмів про переможців та спецномінантів всеукраїнської акції «7 історико-архітектурних чудес України»: «Чернігів Стародавній», «Херсонес Таврійський», «Хортиця», «Києво-Печерська лавра», «Софія Київська», «Кам’яна могила», «Львів», «Острог», «Переяслав», «Стара Умань».

ck.ridna.ua

 ck.ridna.ua

Цей диск став третім випущеним Фондом «Рідна країна» із серії «7 чудес України». Перші два диски («7 чудес України: замки, палаци, фортеці» із 20 фільмами та «7 природних чудес України» із 10 фільмами), які безкоштовно поширювались представництвами Фонду у навчальних закладах України, користувалися надзвичайною популярністю серед викладачів історії, географії, краєзнавства.

Микола Томенко висловив переконання, що «міні-серіал» із коротких 20-хвилинних фільмів про минувшину України допоможе учням не лише глибше пізнати історію своєю держави, а й отримати об’єктивний погляд на неї. «Якби українці знали свою історію і пояснювали її, було би легше захищати нашу країну сьогодні. Щоб перемагати – треба вигравати в історії. Ми програли Крим після того, як програли історію», — зауважив М. Томенко.

Засновник Фонду «Рідна країна» повідомив, що ці диски будуть презентуватися і передаватися у навчальні заклади і в інших областях України. Найближчим часом – у Чернігівській та Хмельницькій областях.

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути