chrome firefox opera safari iexplorer

10 речей, які варто побачити будучи в Дніпропетровську

15 травня 2015 о 10:14

Дніпропетровськ порадує любителів захоплюючих екскурсій багатим вибором історичних і архітектурних пам'ятників, в місті відкрито безліч цікавих музеїв, галерей і театрів. Ми пропонуємо вам такі місця :

1. Європейська площа

Європейська площа в Дніпропетровську — нове і сучасне місце для відпочинку жителів і гостей міста. На Європейській площі в Дніпропетровську розташовано кафе і ресторани, торгівельно-розважальний центр Європа.

2. Фестивальний причал

skyscrapercity.com

 skyscrapercity.com

Фестивальний причал в Дніпропетровську знаходиться на Набережній імені Леніна. На Фестивальному причалі регулярно проходять масові заходи державних масштабів і місцевого значення. Фестивальний причал улюблене місце городян, тут постійно проходять різні події, гуляють молоді пари, фотографуються молодята.

3. Ботанічний сад Дніпропетровського національного університету — одна з пам'яток Дніпропетровська, ботанічний сад при ДНУ.

dniprograd.org

 dniprograd.org

Заснований в 1931 році. Але під час війни сад був повністю знищений, і відновлювати його довелося з нуля. Частина колишньої території відійшла до парку ім. Гагаріна, а частина — під забудову студентського містечка університету. З 1963 року дніпропетровський Ботанічний сад оголошений заповідною територією. Сьогодні колекція чагарників дніпропетровського ботанічного саду має статус «Національного надбання України».

4. Музей Історії міліції

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Музей історії і бойової слави міліції Дніпропетровської області був заснований в 1975 році в Дніпропетровську. Статус народного музею отримав в 1979 році.

5. Маврінський майдан

svidok.ua

 svidok.ua

Майдан – споруда, що є земляними валами, заввишки декілька метрів, розташовані особливим, традиційним для подібних споруд, образом. У центрі завжди розташовується кільцевий насип, з декількома вузькими проходами назовні, і поглибленням усередині.

6. Проспект Карла Маркса

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Проспект Карла Маркса головна вулиця в Дніпропетровську, як в адміністративному, так і в культурному і комерційному сенсі. Вулиця Карла Маркса починається пам'ятником Слави і закінчується залізничною станцією Головна для Дніпропетровська. Уздовж самого проспекту — багато будівель старої забудови, у тому числі історичний музей.

7. Лава закоханих і Дерево щастя

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Чудове місце для закоханих чи просто туристів у місті. Лава закоханих встановлена 13 вересня 2008 р.

8. Арт-кафе Невідомий Петровський

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Якщо ви не були в «Петровськом» — ви не бачили Дніпропетровська. Заклад створений молоддю міста, всі його експозиції і весь дизайн втілені в життя руками молоді. Відтворена атмосфера дореволюційних часів, коли і жив Іван Петровський.
Дозвілля, яке надихає:
— музичні концерти;
— літературні вечори;
— різні перформанси;
— театральні вистави;
— арт-виставки;
— настільні ігри;
— Wi-fi.

9. Свято-Покровський храм 

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Храм Покровський побудований на красивому березі колишньої річки Роставіци засновницею Знаменовського монастиря ігуменею Єлизаветою.

10. Скульптура Юність Дніпра

cikavo-znaty.com

 cikavo-znaty.com

Історія цієї скульптури дуже цікава, але її доля – складна. „Юність Дніпра” була створена Петром Євлампійовичем Куценком у 1982 році. Відлита вона в бронзі, загальна вага скульптури складає три з половиною тони. Автор розповідає, що працював над нею всього рік.

 

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути