chrome firefox opera safari iexplorer

Американський Vogue розповів про моду на вишиванки

01 травня 2015 о 11:17

Американське видання журналу Vogue велику статтю присвятило моді на українські вишиванки. Журнал наголошує, що Україна останнім часом є в авангарді світової думки не лише з геополітичних причин. «Український вплив відчутний і в наших шафах», — йдеться на сайті Vogue.

Український народний костюм свідомо і несвідомо пронизав світову моду протягом багатьох років, стверджує видання, яке послалося на останню колекцію модного дому Valentino та інші зразки світової моди.

Зокрема Vogue докладно розповідає про українського модельєра Віту Кін, яка почала активно використовувати традиційні українські орнаменти в оформленні своїх моделей.

Видання відзначає, що Віта Кін моментально стала світовою знаменитістю і сенсацією разом з Асею Мхітарян, яка створила дизайнерську версію ще одного національного українського вбрання — жупана.

«В українців є особливі навички декорування одягу за допомогою вишиття, це завжди вражало мене. Я пристосувала ці історичні символи до сучасного контексту», — розповіла Віта Кін журналу.

Vogue наголошує, що сьогодні використання національного українського одягу — не лише данина моді, а «об'єднуюча ідея».

Нагадаємо,  що саме у вишиванці авторства Віти Кін дружина президента Марина Порошенко з'явилась на обкладинці журналу Elle.

 

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути