chrome firefox opera safari iexplorer

Фільм про «кіборгів» покажуть одночасно на всіх головних телеканалах

09 травня 2015 о 12:47

В Україні покажуть документальний фільм про оборону Донецького аеропорту, відзнятий творчим об'єднанням українських кінематографістів Babylon'13. Про це повідомляє заступник глави Адміністрації президента Ростислав Павленко.

Прем'єра документального фільму про битву українських військових за важливий стратегічний об'єкт в зоні АТО відбудеться 11 травня. На всіх головних телеканалах фільм покажуть о 20:30.

«Фільм «Аеропорт» присвячений героям-кіборгам, які вистояли 242 дні важкої оборони, тримали цей об'єкт і не дозволили агресору реалізувати свої плани", — сказав Павленко.

Нагадаємо, що бої за Донецький аеропорт, почалися 26 травня 2014. Оборона старого і нового терміналів тривала 242 дні. 22 січня українські військові змушені були залишити його. В ході боїв там були повністю зруйновані всі будівлі, обидва терміналу і вежа управління.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути