chrome firefox opera safari iexplorer

Фонд «Рідна країна» запускає соціальну радіорекламу до 70-річчя Перемоги

06 травня 2015 о 10:09

Вже кілька років ми в межах просвітницьких проектів Фонду «Рідна країна» пропагуємо героїзм простих українців, героїв війни та, водночас, інформуємо про важливий внесок України в перемогу.

Чесно кажучи, це не лише наше прагнення, це було побажання Олександра Довженка, Олеся Гончара та багатьох інших визначних українців, які пройшли ту війну — показати ПРАВДУ ПРОСТОГО СОЛДАТА Й ОФІЦЕРА ПРО СПРАВЖНЮ ВІЙНУ!

От, що писав О. Довженко у своєму щоденнику про парад перемоги в Москві 1945 року: «Перед Мавзолеєм проходили солдати, генерали, несли німецькі рябі прапори, немов загиджені птицями, вели собак, танки їхали,гармати, одна другої більша і грізніша. Мені було жалько убитих, героїв, мучеників, жертв. Вони лежали в землі, безсловесні. ПЕРЕД ВЕЛИЧЧЮ ЇХ ПАМ"ЯТІ, ПЕРЕД КРОВ"Ю І МУКАМИ НЕ СТАЛА ПЛОЩА НА КОЛІНА, НЕ ЗАМИСЛИЛАСЬ, НЕ ЗІТХНУЛА, НЕ ЗНЯЛА ШАПКИ. Мабуть, так і треба. Чи, може,ні?»

Отож, в минулому році наш Фонд розмістив соціальну рекламу під загальним гаслом «ПЕРЕМОГЛИ ГІТЛЕРА! ПЕРЕМОЖЕМО Й ПУТІНА!»

У квітні цього року ми запропонували акцентувати увагу на внеску України та українців в перемогу над фашизмом. Добре, що урядовці підтримали наші ініціативи телевізійною рекламою.

Фонд «Рідна країна», в свою чергу, з нагоди 70-річчя Перемоги розміщує соціальну рекламу на радіо. Так, на радіостанціях транслюватимуть ролики 8, 9 і 10 травня під вже знайомим з минулого року гаслом «ПЕРЕМОГЛИ ГІТЛЕРА! ПЕРЕМОЖЕМО Й ПУТІНА!».

peremoga-300x250pix-people-1

А ось кілька цікавих фактів, про які ви можете дізнатися з нашої реклами:

  • Шануємо солдатів і офіцерів чотирьох українських фронтів, які визволяли Польщу, Румунію, Угорщину, Болгарію, Чехословаччину, Югославію, Австрію та Німеччину.
  • 30 квітня 1945 року лейтенант Олекса Берест із Сумщини, ризикуючи власним життям і захищаючи товаришів, забезпечив підняття Прапора Перемоги над Рейхстагом у Берліні.
  • За мужність і відвагу у боях із загарбниками 2,5 мільйонів українців нагороджені орденами та медалями. Серед них, 2072 українці отримали найвищі відзнаки Героя, 32 стали двічі Героями, а уславлений Іван Кожедуб – тричі Героєм.
  • 2 вересня 1945 року підписанням Акту капітуляції Японії завершилась Друга світова війна. З боку СРСР свій підпис на документі поставив генерал-лейтенант із Черкащини Кузьма Дерев’янко.
  • 24 жовтня 1945 року за особливий внесок у перемогу над фашизмом Україна отримала право стати однією із 50-ти держав-засновниць Організації Об’єднаних Націй.

Микола Томенко, засновник Фонду «Рідна країна»

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути