chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних в Ужгороді фестиваль меду і вина

02 травня 2015 о 09:26

Сьогодні, 1 травня, в Ужгороді відкрився XII фестиваль вина і меду «Сонячний напій».

Проводиться він у рамках свята «Сакура-2015» на мальовничій набережній Незалежності в центральній частині міста, повідомляє ZIK.ua.

На фестивалі традиційно представили вино, мед і продукти бджільництва, зокрема медовуху, а також продукцію закарпатських сироварень, різноманітні сувеніри, вироби з лози, вишиванки.

«Відвідувачам цього сонячного свята я рекомендую придбати закарпатські делікатеси – сири з різноманітними прянощами та натуральну, без усіляких домішок бринзу. Вона дуже гарно смакує із закарпатським хмільним напоєм», – зазначила Ніна, продавчиня сирних смаколиків.

Гості свята могли отримати велике задоволення від дегустації різних вин, серед яких були і справжні «візитки» закарпатського краю.

«На Закарпатті технологію виноробства передають від покоління до покоління. Вино, яке я сьогодні представляю на фестивалі, виготовлене за прадідівським рецептом. А знаменита «Троянда Закарпаття» вже давно завоювала серця туристів та мешканців міста. Загалом ціна за літр вина починається від 50 гривень», – розповів винороб Василь Шаленик.

На сонячне свято вина та меду приїхало багато туристів: готелі та зелені садиби переповнені. Захід супроводжувався культурно-розважальною програмою, відбуваються різні атракції, виступи самодіяльних колективів міста, разом з якими всі охочі також можуть поспівати закарпатських пісень.

«Сонячний напій» буде тривати в Ужгороді до 3 травня.

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути