chrome firefox opera safari iexplorer

Рок-гурт презентував відео до пісні на слова Василя Симоненка

28 травня 2015 о 10:07

Рок-гурт «Біла Вежа» презентував патріотичну відеороботу на пісню на слова Василя Симоненка «Виростеш ти, сину», повідомляє Zaxid.net.

Це відбулось напередодні львівського концерту, який відбудеться у четвер, 28 травня, у клубі «Picasso» . На виступі у Львова ця композиція стане одним із ексклюзивів концертної програми.

Ще торік музиканти «Білої Вежі» отримали офіційний дозвіл на використання поезії Василя Симоненка від його онуки — Мирослави Симоненко. Створення музики до знаного вірша класика було справою непростою та напрочуд відповідальною. Пісня була готова наприкінці 2014-го, її прем’єра відбулася на київському концерті групи у рамках акустичної програми.

І ось наприкінці весни 2015-го рок-гурт «Біла Вежа» презентує відео на пісню «Виростеш ти, сину». Це вже третя відеоробота команди. У пошуках свіжої та цікавої ідеї для кліпу музиканти наштовхнулись на роботи українського Театру тіней «Fireflies». При особистому знайомстві з талановитим колективом склався творчий тандем – і взимку розпочалась робота над відео: пошук образів та символів, візуальних метафор та інтерпретацій, побудова сюжету... За задумом музикантів, кліп вийшов зрозумілим та легким.

Безсмертні слова, покладені на нову музику, і сюжетна лінія відеоролика підкреслюють духовні основи українців: любов до Матері та до Батьківщини. Як кажуть учасники «Білої Вежі», цей кліп є подарунком усім матусям — зі щирим побажанням, щоб їхні діти жили у щасливій мирній країні.

***

Вірш Василя Симоненка «Лебеді материнства» у виконанні автора можна послухати тут. 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути