chrome firefox opera safari iexplorer

«Слава Україні»: як пройшло в Голлівуді відкриття тижня українського кіно

12 травня 2015 о 13:41

Гості прийшли у вишиванках, не оминула захід увагою американська преса, а пригощали гостей українською їжею. На вході у Music Hall запальні дівчата в яскравих національних костюмах чатували запрошених салом та горілкою.

На червоний хідник вийшли: народна артистка України Лариса Кадочникова, актор Дмитро Ступка, міс українська діаспора Уляна Фенин та відомий кінорежисер Михайло Іллєнко, який, попри смерть брата, не проігнорував фестиваль. Його нашумілу пригодницьку мелодраму «Той, хто пройшов крізь вогонь» за планом глядачі побачать вже сьогодні.

Відкрила фестиваль художня стрічка «Польоти уві сні та наяву» Романа Балаяна. Попри ажіотаж в Інтернеті та на хіднику — зал напівпорожній, адже квиток на українське кіно коштує недешево — 25 доларів.

Усього в програмі 10 фільмів. Серед яких «Тіні забутих предків», «За двома зайцями» і свіжа українська драма 2014 року «Плем'я», що здобула на Канському фестивалі три із чотирьох можливих нагород. Фільми транслюють мовою оригіналу з англійськими субтитрами. Триватиме фестиваль до 14 травня.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Суспільство

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути