chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні «Дніпро» вперше зіграє у півфіналі Ліги Європи УЄФА

07 травня 2015 о 10:15

Дніпропетровський «Дніпро» у четвер проведе перший в історії клубу матч у півфіналі футбольних єврокубків.

У виїзному поєдинку ½ фіналу Ліги Європи УЄФА віце-чемпіони України в Неаполі зустрінуться з бронзовим призером італійської Серії А «Наполі», повідомляє Укрінформ.

Найбільшим успіхом «Дніпра» у турнірах УЄФА було до цього участь в чвертьфіналі Кубка європейських чемпіонів у сезонах 1984—1985 і 1989—1990 років.

Дебютант півфіналу — єдина українська команда, з якою грав «Наполі». Суперники зустрічалися на груповому етапі Ліги Європи в сезоні 2012—2013 рр.

«Дніпро» під керівництвом Хуанде Рамоса виграв удома з рахунком 3:1, але у повторному матчі поступився «Наполі» — 2:4.

У семи гостьових зустрічах нинішнього розіграшу «Дніпро» під керівництвом вже Мирона Маркевича переміг лише раз, здолавши у Баку азербайджанський «Карабах» на груповому етапі турніру.

«Наполі» не програвав у 12 останніх домашніх матчах в єврокубках (дев'ять перемог при трьох нічиїх) з тих пір, як поступився чеській «Вікторії» (0:3) у лютому 2013 року. Те поразка стала для неаполітанців найбільшою на своєму полі в турнірах УЄФА.

Поєдинок «Наполі» — «Дніпро» обслуговуватимуть судді з Норвегії на чолі з 36-річним Свейном Моеном.

Початок телетрансляції на каналі «2+2» о 22.05.

В іншому півфіналі іспанська «Севілья» на стадіоні «Рамон Санчес-Пісхуан» прийматиме італійську «Фіорентину».

18 квітня

Інші дати
Народився Микола Сумцов
(1854, м. Петербург, Росія - 1922) - український фольклорист, етнограф, літературознавець та громадський діяч. Один з фундаторів Харківської громадської книгозбірні (1886).
Розгорнути
Народилася Уляна Кравченко (Юлія Шнайдер)
(1860, м. Миколаїв Львівська область – 1947) - українська письменниця, активістка українського жіночого руху. Автор повісті «Хризантеми» та багатьох збірок віршів.
Розгорнути
Народився В’ячеслав Липинський
(1882, с.Затурці Волинська область – 1931) - український політичний діяч польського походження, історик, соціолог, публіцист, теоретик українського консерватизму.
«Державу Українську може здійснити наша любов до неї, а не ненависть до її ворогів» (В’ячеслав Липинський)
Розгорнути