chrome firefox opera safari iexplorer

У галереї при Львівській академії мистецтв відкрили виставку «Присутність»

14 травня 2015 о 10:13

У галереї при Львівській академії мистецтв відкрили виставку скульптури та живопису від двох молодих митців Тараса Поповича та Миколи Мудрика «Присутність».

Четвертокурсник Микола, який навчається на реставрації творів мистецтва, шукає своїм живописом простір у кольорі. Його колега – скульптор, аспірант Тарас – навпаки в просторі – кольори і відтінки. Хлопець пишається найновішою серією, де в просторі поєднує грубість іржавого металу з легкістю його ліній.

«Я завжди хотів розробити якийсь такий конструктор, де було би багато простору для фантазії, для думок. Де людина могла б сама вирішувати, що вона там хоче побачити», – уточнив молодий митець Тарас Попович.

Експозиція Миколи – доробок останніх чотирьох років, саме навчання в Академії. Це не модерне мистецтво, зізнається, а репліки на улюблених французів Анрі Матіса, Поля Сезанна та Альбера Марке.

«Я чудово обходжуся без майстерні. Ну, квартира у мене простора, велика, з високими стелями. Всі композиції, що на виставці, змальовані дзеркала – це все інтерпретації з різних куточків квартири», – розповів про свої твори Микола Мудрик.

Розгледіти філософію обох митців можна впродовж місяця.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути