chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві можуть «заморозити» сотні будівництв

16 травня 2015 о 10:00

Київські будівельники виступили проти введення мораторію на будівництво на окремих територіях міста. Працівники галузі попереджають: це може незаконно призупинити будівництво сотні об’єктів у столиці.

У Києві можуть незаконно призупинити будівництво майже 200 об’єктів. До цього може призвести прийняття законопроекту №2926-1 «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва». Про це сказав голова ради директорів компанії «Укрбуд» Юрій Пелих.
Він зазначив, що представники будівельної галузі столиці направлять відкритий лист до Президента України Петра Порошенка із проханням накласти вето на законопроект №2926-1 «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва», у разі його ухвалення.
Також будівельники звернуться до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з проханням не виносити цей законопроект на голосування.
«Цей законопроект суперечить нормам чинної Конституції, положенням закону України «Про містобудівну діяльність», — процитував лист пан Пелих.
Згідно із законопроектом «Про мораторій на будівництво об’єктів на окремих земельних ділянках міста Києва», пропонується встановити мораторій на будівництво будинків і будівель, об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури на окремих територіях до затвердження нового Генерального плану міста Києва.

26 квітня

Інші дати
Леонід Плющ
1939 –  математик, публіцист, учасник правозахисного руху в СРСР. Дисидент. Член Ініціативної групи захисту прав людини, член Закордонного представництва Української Гельсінської групи.
Розгорнути
Народився Станіслав Тельнюк
(1935, с.Іскрівка Запорізька область – 1990) - український письменник, літературний критик, редактор, перекладач.
Розгорнути
Народився Микола Зеров
(1890, м.Зіньків Полтавська область - 1937) - український літературознавець, лідер «неокласиків», майстер сонетної форми і блискучий перекладач античної поезії.
Емаль Дніпра, сліпучо-синій сплав. Газон алей і голе жовтоглиння, І в поводі прозорого каміння Зелені луки — як розлогий став. Ніколи так жадібно не вбирав Я красоти весняного одіння, Пісок обмілин, жовтобоке ріння, Брунатні лози і смарагди трав. (Микола Зеров)
Розгорнути