chrome firefox opera safari iexplorer

У Києво-Печерській Лаврі сталося подвійне пограбування

05 травня 2015 о 11:55

У суботу, 2 травня, в Києво-Печерській Лаврі сталося подвійне пограбування — були вкрадені чудотворна ікона XIX століття «Покров Божої Матері» та ящик з пожертвуваннями.

Про це повідомили священнослужителі Лаври.
Зловмисники зважилися на грабіж серед білого дня.
«Камери спостереження зафіксували, як чоловік украв ікону. Він непомітно її вийняв з кіота (рами. — прим. ред.) і виніс. У цей момент у церкві було мало людей, тому вчасно не спохватилися. Наразі міліція встановлює особу злодія, але поки результатів немає. На диво, цього ж дня (2 травня) у церкві сталося ще одне пограбування — уже інший чоловік виніс ящик з пожертвуваннями, який стояв неподалік від входу. Скільки грошей було вкрадено — невідомо, але обох грабіжників добре видно на відеозапису», — розповіли у Києво-Печерській Лаврі.
Священнослужителі вважають, що крадіжка чудотворної ікони, до якої прихожани шикувалися в чергу і зверталися з найрізноманітнішими проханнями, в тому числі за зціленням близьких, була здійснена з метою подальшого перепродажу. Її вартість на чорному ринку оцінюється у кілька тисяч доларів.

 

Джерело: Golos.ua
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути