chrome firefox opera safari iexplorer

У Луцьку відбудеться міжнародний фестиваль вишитих рушників

06 травня 2015 о 13:18

У Луцьку вже вшосте відбудеться всеукраїнський фестиваль вишитих рушників «Вишиті обереги єднання».

Про це IA ZIK повідомили у відділі інформаційної роботи мерії.

Фестиваль у Луцьку відбудеться у неділю, 10 травня. 

Цього дня на Театральному майдані триватиме благодійний аукціон-продаж вишитих рушників, а також проводитимуться майстер-класи з вишивання рушників знаними майстринями вишивки з Волині та зі всієї України.

О 15.30 на Театральному майдані усі охочі зможуть взяти участь в акції й спільно створити вишитий рушник єднання, виклавши слово «Мир».

«Будь-хто з жителів та гостей Луцька зможуть прийти у цей день на Театральний майдан з власними рушниками (маминими, бабусиними) і стати учасником фестивалю та долучитися до створення спільного вишитого рушника єднання «Вишиті обереги єднання», – повідомляють у міськраді.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути