chrome firefox opera safari iexplorer

У травні відбудеться фестиваль телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну»

15 травня 2015 о 18:00

Державний комітет телебачення і радіомовлення України ініціював проведення Всеукраїнського фестивалю з метою вшанування пам’яті Тараса Шевченка, вивчення та осмислення його творчості.

Про це повідомляє прес-служба Держкомтелерадіо.

Перший фестиваль пройде на базі Черкаської обласної державної телерадіокомпанії (ОДТРК) 19-23 травня і відкриється в Обласному музично-драматичному театрі ім. Т.Г. Шевченка.

До участі у фестивалі «Кобзар єднає Україну» запрошено представників вітчизняних державних і недержавних телерадіокомпаній, зарубіжних телерадіоорганізацій, творчих спілок тощо.

Станом на 5 травня на розгляд журі подано 31 телевізійна і 19 радіоробіт. До участі у творчому конкурсі допускаються роботи, які надійшли до 15 травня. Оцінюватимуть теле- та радіопрограми два журі, які очолюють генеральний директор ДТРК «Культура» Жанна Мазицька та доцент КНУ ім. Т. Шевченка Віктор Набруско.

Конкурсі роботи розглядатимуться у семи номінаціях: «Обнімітеся ж, брати мої» – про єднання українців, українську діаспору, єдину країну, боротьбу за незалежність і свободу;»Тарасовими шляхами» – про місця, пов’язані з перебуванням Т.Г. Шевченка, вшанування його пам’яті у назвах вулиць, підприємств, колективів тощо;»Великих слів велика сила» – пророчість поезії Т. Шевченка, літературний спадок, дослідження творчості; «Ще не вмерла України ні слава, ні воля» – про Євромайдан, героїв «Небесної сотні» та «Небесної варти», героїчну боротьбу українців проти агресора на сході України, патріотизм та гідність українського народу, жертовну волонтерську діяльність; «І оживе добра слава, слава України» – про відродження українських традицій, досягнення українців у різних сферах; «Славні нащадки славного роду» – про українців за кордоном, досягнення та перспективи міжнародної співпраці, мирні ініціативи, налагодження стосунків і співпрацю з іншими державами; «Діла добрих оновляться, діла злих згинуть» – про українські перспективи, суспільні процеси, утвердження демократичних засад державності та становлення нації.

Більш детально про організацію і проведення Всеукраїнського фестивалю телевізійних і радіопрограм «Кобзар єднає Україну» можна ознайомитись на сайті Держкомтелерадіо.

Нагадаємо, 9 березня, в ефірі каналу радіо «Культура» Національної радіокомпанії України (НРКУ) відбувся національний радіомарафон «Борітеся – поборете! Шевченко мобілізує» з нагоди 201-ї річниці від дня народження Кобзаря.

Джерело: zik
Розділи: Новини культури