chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінниці відбудеться Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo»

07 травня 2015 о 10:00

З 22 по 24 травня у  Вінниці відбудеться перший Міжнародний фестиваль оповідання «Intermezzo» (Intermezzo Short Story Festival). Учасниками фестивалю стануть понад 50 українських і європейських митців.

Міжнародний фестиваль оповідання "Intermezzo" планується як щорічний і відбуватиметься у місті Вінниця протягом трьох днів наприкінці травня. Фестиваль присвячений постаті видатного українського письменника та громадського діяча Михайла Коцюбинськогота 150-й річниці від дня його народження.

Програмні події першого фестивалю обертатимуться навколо теми «Життя у посттравматичному просторі» і через коротку прозу та кіно намагатимуться створити діалог, який артикулюватиме сучасну ситуацію в країні засобами мистецтва. Ініціаторами такого діалогу стануть міжнародні гості фестивалю: найпопулярніший балканський письменник Міленко Єрґович, знаний польський кінорежисер Кшиштоф Зануссі, культова українська письменниця Оксана Забужко, польська перекладачка і культурний менеджер Юстина Чеховська, українські письменники Софія АндруховичЛариса Денисенко, Ірина Цілик, Василь Махно, Володимир Лис. 

Окремою віхою фестивалю є Балканська програма "Intermezzo", у якій представлені фільми з програми «Екс-Югославія: примирення» Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини «Docudays».  Ще один погляд на балканську війну — цикл репортажів "Алхімія Балкан" від телеканалу «Al Jazeera Balkans». Також відвідувачі матимуть змогу побачити нові фільми польського режисера Кшиштофа Зануссі, відреставровану версію «Тіней забутих предків» Сергія Параджанова,  фільм "Кубло" Яна Гржебейка (Чехія).

Вхід на більшість подій фестивалю «Intermezzo» безкоштовний.

Джерело: gazeta.ua
Розділи: Новини культури