chrome firefox opera safari iexplorer

Український павільйон на Каннському фестивалі відкриється 13 травня

09 травня 2015 о 15:12

13 по 22 травня 2015 року на Кіноринку 68-го Каннського міжнародного кінофестивалю працюватиме Український національний павільйон. Цього року його організацією займається команда Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість» за підтримки Державного агентства України з питань кіно.

Український павільйон уже восьмий рік поспіль представляє українське кіно в рамках найбільшого кінофестивалю світу. У рамках роботи національного павільйону сучасне українське кіно буде представлене готовими проектами та роботами, що перебувають на різних стадіях виробництва. Вже традиційно на Каннському кіноринку будуть представлені головні українські кінофоруми: міжнародний кінофестиваль «Молодість», що присутній у Каннах вже 25 років, та Одеський міжнародний кінофестиваль.

16 травня відбудеться ринковий допрем’єрний показ нового ігрового фільму Анатолія Матешка «Полон», сюжет якого розгортається під час бойових дій на сході України в теперішній час. У головних ролях — Володимир Горянський та Лариса Руснак.

А в Short Film Corner – платформі для молодих кінематографістів, що презентують свої короткометражні роботи — в цьому році представлено 15 стрічок, зроблених в Україні чи за участю українських професіоналів.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути