chrome firefox opera safari iexplorer

Урядовці й очільники Адміністрації Президента забули вшанувати Шевченка

23 травня 2015 о 23:41

На закритті фестивалю «Кобзар єднає Україну», який тривав у Черкасах 20-22 травня, голова оргкомітету, народний депутат Микола Томенко сказав, що символічно, що церемонія нагородження учасників проводиться саме 22 травня, бо це день політичної самовизначення кожного українця, оскільки дата перепоховання Тараса Шевченка в Каневі і в Російській імперії, і в Радянській Україні була фактично забороненим днем.

М. Томенко відзначив, що оргкомітет фестивалю невипадково запропонував, щоб гості фестивалю побували на Тарасовій горі в Каневі, аби у цей день прониклися духом українства. Водночас він висловив жаль, що такої значимості не надали цьому дню урядовці. «Жоден із членів уряду не добрався до Канева (можливо, святкували у столиці день народження прем’єр-міністра). Не вшанували Тараса і очільники Адміністрації Президента. Напевне тому, що Президент у Ризі зустрічається із представниками європейських держав і ніхто не дав можновладцям відповідної вказівки», – припустив Микола Томенко.

«На жаль, бачимо, що і за нинішньої влади у київських чиновників не надто збільшилася повага до Шевченка», – зауважив він.

Натомість Микола Томенко відзначив місцеву владу Черкащини, підприємців і ОДТРК «Рось», які долучилися до організації та достойного проведення фестивалю.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути