chrome firefox opera safari iexplorer

В Єгипті почнуть відновлювати одне з 7 чудес світу

10 травня 2015 о 16:23

У Єгипті збираються відновити Олександрійський маяк, який був повністю зруйнований в результаті землетрусу близько 700 років тому. Про це пише видання «Медуза».

Як зазначається, єгипетська влада вже схвалила проект будівництва унікальної споруди. Його зведуть на острові Фарос, недалеко від місця, де цей маяк стояв.

Олександрійський маяк був побудований в III столітті до нашої ери. Для керування рухом кораблів вдень використовували велике мідне дзеркало, а ввечері на маяку палили багаття. Маяк, названий одним з семи чудес світу, зруйнувався в результаті трьох землетрусів у 956, 1303 і 1323 роках нашої ери. На його руїнах в 1480 році була побудована фортеця, яка стоїть в Александрії і досі.

Слід зазначити, що до нашого часу не дійшло жодного зображення маяка, тому його творці будуть виходити тільки з текстових описів, згідно з якими висота його становила від 120 до 137 метрів. У маяка була масивна платформа, квадратна в перетині, восьмигранна середня частина і кругла, висока вежа.

Про те, скільки коштуватиме державі споруда маяка, інформації поки немає.

Джерело: Zaxid.net
Розділи: Туристичні новини

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути