chrome firefox opera safari iexplorer

Карпати влітку: куди та за скільки?

06 червня 2015 о 11:16

Якщо ви не були влітку в Карпатах, то мабуть не знаєте, що таке справжні мальовничі пейзажі, лісові ягоди та прохолодні гірські  річки й водоспади. Однак, ми продовжуємо знайомити вас з різноманітними курортами нашої країни, щоб ви легко орієнтувалися та обирали найоптимальніші варіанти для своїх відпусток.

Цього разу ми розглянемо найвідоміші курорти Карпат, адже ми впевнені, що не всі відрізняють Поляну від Поляниці, а Драгобрат від Буковелі. Незважаючи на те, що гірський туризм набуває стрімкої популярності, більшість з нас навіть не уявляє, чим можна зайнятися в гірській місцевості без снігу.

Літні Карпати – це ковток свіжого повітря, прохолодні та бурхливі річки, свіжі ягоди, гриби, пишні ліси, та ароматна хвоя. Це – прогулянки на конях, підкорення вершин, наметові походи, лазня, прокат велосипедів, неперевершена гуцульська кухня та гучне гірське відлуння, що спалахує від задоволеної душі.

Загалом, Українські Карпати простягнулися на чотири області: Івано-Франківську, Закарпатську, Чернівецьку  та Львівську. Отже, поїхали! Куди та за скільки? 

Закарпатська область

Поляна

Поляна – бальнеологічний курорт Закарпаття, який також відомий своїми лікувальними властивостями та мінеральними водами, такими як «Поляна Квасова», «Поляна Купель» та «Лужанська». Поляна – це затишна місцевість, яка зі всіх сторін оточена пишними лісами та річками, адже знаходиться на перетині двох річок – Малої та Великої Пині.

Якщо ви хочете не лише відпочити, а й підлікуватися, то тут знають десятки видів масажу, лікувальних ванн та оздоровчих процедур. Курорт відомий своїми лікувальними санаторіями, процедури яких можна відвідувати, навіть якщо ви в них не проживаєте.

Поляна

Драгобрат

Драгобрат  – це найвищий високогірний курорт в Україні, розташований на висоті 1300—1700 м. Завдяки  своїм могутнім висотам та довготривалому сніговому покрову цю місцевість називають «Карпатська Сибір». Саме на Драгобраті найраніше відкривається лижний сезон (у листопаді) та  триває найдовше (до середини травня).

Незважаючи на достаток зимових розваг тут є безліч варіантів для літнього дозвілля: кінні прогулянки, прокат велосипедів та багів, походи з наметами, сплави по річках, купання в озерах, екскурсії  та багато іншого. Тут ви точно не засумуєте, адже місцевість повністю адаптована під туристів і тут повністю відсутній приватний сектор.

Драгобрат

Шаян

Шаян – невеличке село в Хустківському районі, що славиться своєю мінеральною водою «Шаян» , яка по складу майже ідентична відомим «Боржомі» та «Есентукі». Особливістю цієї місцевості є те, що тут майже повність відсутні вітри, завдяки трьом горам, які її оточують та оберігають. Гори тут не високі, однак мають дуже цікаву історію.

За легендою, на цій території було село, яке винищили та спалили вороги. Врятуватися вдалося, лише сім’ї Шаян, але і їх вік скоро укоротили. В пам’ять про них на цій місцевості і виросли гори: Шаян (440 м, в честь батька), Шаянчиха (431 м, в честь матері) та Шаянчик (320 м, в пам’ять про сина).

Сюди приїздять, щоб оздоровитися душею, тілом і вдихнути життя на повну.

ШАЯН

Львівська область

Славське

Славське – селище міського типу, розташоване у Львівській області. Однією з головних переваг відпочинку в Славському є його зручне місце розташування, адже тут зупиняються усі потяги Ужгородського спрямування. Тому, якщо ви плануєте відпочинок на вихідні дні і не бажаєте багато часу витрачати на дорогу, то це найоптимальніший варіант.

Загалом, у Славське приїздять усі, хто хоче відпочити від міського шуму та шаленого темпу життя. Тут на вас чекає спокійний відпочинок, без запальних вечірок та яскравих дискотек. В порівнянні з більшістю популярних гірських курортів тут менш розвинена інфраструктура (відповідно і ціни), однак є все необхідне для комфортної відпустки.

Також, Славське – це місце тренувань української збірної з зимових видів спорту.

Славское

Івано-Франківська область

Поляниця

Поляниця – невеличке село, що розташоване в південно-західній частині Івано-Франківської області, у межах гірського масиву Ґорґани та в долині р. Прутця. В самій Поляниці досить спокійно, адже тут відсутні гірськолижні траси, тому і менша кількість готелів і ресторанів. Зазвичай, тут зупиняються туристи, які бажають зекономити на проживанні, однак прагнуть відчути сервіс сучасних курортів.

асправді, найбільше Поляниця славиться своїм відомим курортом Буковель, який розташований в декількох кілометрах. Буковель – це найрозвиненіший курорт в горах, по українських мірках.  Тут на вас чекають десятки видів розваг, ресторанів і готелів. І як приємний бонус – найбільше штучне озеро в Україні та прекрасний вид на нашу найвищу гору Говерлу (2061 км).

Поляниця

Яремче

Яремче вважають столицею Карпатського відпочинку. Візитівкою Яремче є каскадній водоспад Пробій, який стрімким потоком пульсує з 8 метрової висоти. Саме поєднання гірської річки, могутніх гір та ароматних лісів приваблює сюди туристів. В Яремче також зупиняються люди, що планують відвідувати Буковель, що знаходиться в 30 км від курорту.

Якщо ви цікавитеся гуцульськими традиціями, рецептами та сувенірами, то завітайте на найбільший сувенірний ринок Карпат, що тут знаходиться. Тут ви насправді відчуєте місцевий колорит та звичаї.

ЯРЕМЧЕ

Ми наполегливо радимо вам хоча б раз у своєму житті відвідати гори влітку, адже вони не тільки зачарують вас своєю красою та могутністю, а і зарядять силою і позитивною енергетикою. До зустрічі!

Джерело: inspired
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути