chrome firefox opera safari iexplorer

Під Києвом горить нафтобаза «БРСМ-нафта»

09 червня 2015 о 08:03

У понеділок ввечері, 8 червня, у селі Крячки, що у Васильківському районі Київської області, на території нафтобази «БРСМ-нафта» виникла пожежа.

Інформація про загоряння надійшла о 17:29. Спочатку загорівся резервуар з паливом обсягом 800 куб. м (ємністю 650 тонн), повідомили у прес-службі Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Станом на 3:00 вівторка кількість резервуарів з паливом, охоплених вогнем, на нафтобазі під Києвом збільшилася до семи. Внаслідок інциденту одна людина загинула, ще п'ятьох з травмами різного ступеня тяжкості госпіталізували.

Загалом до гасіння пожежі залучили 45 одиниць пожежної та спеціальної техніки та 218 людей особового складу, а також три пожежні потяги від Укрзалізниці.

Крім цього, був створений резерв особового складу в кількості 30 людей і резерв піноутворювача в кількості 25 тонн.

Як інформує 112.ua, на даний момент на нафтобазі може перебувати близько 15 тис. тонн нафтопродуктів і високоактивних компонентів палива. Крім того, в одному комплексі з нафтобазою знаходиться ДПС (газонаповнювальна станція) з резервуарами для ЗВГ (зріджений вуглеводневий газ). Його загоряння загрожує сильним вибухом.

За попередньою версією МВС, пожежа виникла з технічних причин.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути