chrome firefox opera safari iexplorer

Цьогорічний «Пробіг під каштанами» пройшов під гаслом «Україна понад усе»

01 червня 2015 о 16:48

«Україна понад усе» — з таким гаслом взяла участь у благодійному проекті «Пробіг під каштанами-2015» спільна команда Фонду Миколи Томенка «Рідна країна» та ГО «Муніципальна ліга Києва».

Як і в попередні роки, дистанцію у 5 км учасники пробігу долали заради допомоги дітям з вродженими вадами серця: на кошти, зібрані під час «Пробігу під каштанами» буде придбано необхідне медичне обладнання та матеріали для Центру дитячої кардіології та кардіохірургії МОЗ України.

Традиційним Пробіг є і для віце-президента Національного олімпійського комітету, засновника Фонду «Рідна країна» Миколи Томенка. За його словами, кожен учасник «Пробігу під каштанами» робить неоціненний вклад у рятування десятків дитячих життів.

«Крім того, в час російської агресії та військових подій на Сході, українці, кияни як ніколи мають бути згуртованими у своїх прагненнях та діях. Пробіг є однією з багатьох можливостей показати оточуючому світу єдність українців у боротьбі за життя і свободу, незламну волю до перемоги й миру. Саме тому на наших футболках написано «Україна понад усе»,- зазначив М. Томенко.

Проте він зауважив, що зміна традиційного місця старту та фінішу забігу (цього року «Пробіг під каштанами» стартував не з Хрещатику, а з Михайлівської площі) зіграли проти організаторів благодійного марафону. Пробігши дистанцію, М. Томенко зазначив, що йому з командою, як і решті командних учасників пробігу, було незручно стартувати та фінішувати на мінімальній площадці.

«До того ж, бруківка — не надто зручна для дітей та учасників-візочників. Тому наступний «Пробіг під катанами», який буде присвячений 25-річччю незалежності України, було би правильно і справедливо провести на Майдані незалежності, як це робилося у попередні роки», — додав він.

IMG_5113

IMG_5126

IMG_5059

24 квітня

Інші дати
Народився Дмитро Білоус
(1920, с.Курмани Сумська область - 2004) - український поет, перекладач, літературний критик, громадський діяч. Лауреат Національної премії України ім. Т.Шевченка за книгу «Диво калинове».
Вдягла весна мережану сорочку У день святий звільнившись од турбот І підіймає волошкові очі До віщих, до церковних позолот; Душа стає в цю днину молодою, Забувши, що слова бувають злі І помняться старання добротою, На щедрому пасхальному столі. (Вадим Крищенко)
Розгорнути
Народився Олександр Духнович
(1803, с. Тополі, Словаччина – 1865) - український письменник, культурний діяч, педагог.
Розгорнути