chrome firefox opera safari iexplorer

У львівському парку щовихідних гратимуть джаз

06 червня 2015 о 10:00

У львівському парку імені Івана Франка щовихідних упродовж літа даватимуть безкоштовні концерти вихованці Львівської джазової школи.

У Львові діє єдина в Україні джазова школа. Її заснували відомі професійні музиканти.

«Ми, шестеро музикантів, зібралися разом і створили джазову школу. А тепер надумали вийти з виступами до львів'ян. Гості міста чи самі львів'яни, коли буде спекотно в суботу і неділю, зайдуть собі у парк, відпочинуть і почують гарний джаз, львівський джаз», – розповів співзасновник джазової школи Ігор Гнидин.

У такій школі вихованці мають заняття з вокалу, барабанів, контрабасу, фортепіано, гітари, окрім того, є теорія, історія музики, гармонія і сольфеджіо.

«Нас тут вчать не просто джазової музики, а з різних боків ми підходимо до навчання музики, і в нас є і історія музики, і гармонія, музична теорія – це все разом допомагає глибше зрозуміти музику, розвивати себе», – додає учениця школи джазу Олена Дерко.

Джазова школа продовжує набір охочих навчитися «музики вільних людей».

Джерело: zaxid.net
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути