chrome firefox opera safari iexplorer

У Женеві покажуть роботи українських художників

07 червня 2015 о 13:00
З 11 червня по 12 вересня в Женеві, в галереї Artvera's, буде представлений благодійний проект, покликаний познайомити європейців з творчістю сучасних художників з України та Росії.

А також донести інформацію про російсько-український конфлікт і зібрати кошти для допомоги сім'ям, постраждалим через події на сході України.

Україну в проекті представлятимуть вісім художників: Олександр Ройтбурд, Оксана Мась, Роман Мінін, Матвій Вайсберг, Сергій Коляда, Андрій Єрмоленко, Геннадій Козуб та Юрій Соломко. Більшість робіт, відібраних для експозиції, носять гостросоціальний характер — на їх створення художників надихнули події останнього часу в Україні, йдеться у повідомленні галереї.

До участі у виставці організатори запросили і пітерців з групи «Чаклунські художники» (КОЛХУі), які створюють роботи в стилі «мультреалізм»: Миколу Копєйкіна, Андрія Кагадеева, Володимира Медведєва, Михайла Гаврічкова, Миколу Васильєва та Кирила Міллера.

У проекті також візьме участь ізраїльський художник Марк Левіс. Його робота «Роздуми», створена спеціально для женевської виставки, об'єднує чотири кольори, присутні в прапорах Росії та України: жовтий, синій, червоний та білий.

Організатори пояснюють, що склад учасників символічний: всі художники без винятку народилися і здобули освіту за часів СРСР, але визнання отримали вже в незалежних країнах. Події останніх двох років, що сталися в Україні по-своєму переосмислюються авторами. Тематика представлених робіт відображає бачення цієї важкої і досі багатьом неясною реальності.

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути