chrome firefox opera safari iexplorer

У Женеві покажуть роботи українських художників

07 червня 2015 о 13:00
З 11 червня по 12 вересня в Женеві, в галереї Artvera's, буде представлений благодійний проект, покликаний познайомити європейців з творчістю сучасних художників з України та Росії.

А також донести інформацію про російсько-український конфлікт і зібрати кошти для допомоги сім'ям, постраждалим через події на сході України.

Україну в проекті представлятимуть вісім художників: Олександр Ройтбурд, Оксана Мась, Роман Мінін, Матвій Вайсберг, Сергій Коляда, Андрій Єрмоленко, Геннадій Козуб та Юрій Соломко. Більшість робіт, відібраних для експозиції, носять гостросоціальний характер — на їх створення художників надихнули події останнього часу в Україні, йдеться у повідомленні галереї.

До участі у виставці організатори запросили і пітерців з групи «Чаклунські художники» (КОЛХУі), які створюють роботи в стилі «мультреалізм»: Миколу Копєйкіна, Андрія Кагадеева, Володимира Медведєва, Михайла Гаврічкова, Миколу Васильєва та Кирила Міллера.

У проекті також візьме участь ізраїльський художник Марк Левіс. Його робота «Роздуми», створена спеціально для женевської виставки, об'єднує чотири кольори, присутні в прапорах Росії та України: жовтий, синій, червоний та білий.

Організатори пояснюють, що склад учасників символічний: всі художники без винятку народилися і здобули освіту за часів СРСР, але визнання отримали вже в незалежних країнах. Події останніх двох років, що сталися в Україні по-своєму переосмислюються авторами. Тематика представлених робіт відображає бачення цієї важкої і досі багатьом неясною реальності.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути