chrome firefox opera safari iexplorer

Україна і Польща виготовлятимуть новий патрульний літак на базі Ан-148

07 червня 2015 о 11:00

Представники державного підприємства «Антонов» повідомили, що конструктори розробили проект патрульного літака нового покоління на базі АН-148, який Україна планує виготовляти спільно з Польщею.

Про це розповіли в прес-службі «Антонова» передає«Преса України».

«Заступник генерального конструктора Олег Богданов зробив доповідь «Пропозиції щодо співробітництва між ДП «Антонов» і польськими компаніями по вестернізації літаків сімейства Ан−148, Ан−158 і Ан−178» і презентував проект патрульного літака нового покоління, який може бути створений спільно на основі регіонального пасажирського літака Ан−148», — йдеться в повідомленні.

Вони розповіли, що для реалізації проекту планується створення польсько−українського консорціуму. Метою співпраці буде будівництво нового патрульного літака міністерствам оборони України і Польщі.

Нагадаємо, що Кабінет міністрів України включивстратегічне державне підприємство «Антонов» до складу «Укроборонпрому», який виготовляє та проводить ремонт військової техніки для ЗСУ.

Джерело: zaxid.net
Розділи: Суспільство

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути