chrome firefox opera safari iexplorer

Відпустка для дітей: скільки коштує літній табір

08 червня 2015 о 13:57

«Останній дзвоник» у школах продзвенів. Багато батьків стоять перед вибором, як організувати дозвілля дітей влітку. Частина з них готові поїхати в дитячі табори.

Київська область

Незважаючи на початок літа у київських батьків все ще великі шанси влаштувати свою дитину в дитячий табір неподалік від столиці. У межах Київської області знаходиться безліч таких установ, що пропонують послуги від економ до преміум-класу.

Зокрема, за 3,35 тис. грн можна відправити дитину в табір у Бородянський район. За ці гроші дитина на 14 днів буде забезпечено п'ятиразовим харчуванням, а також різноманітною розважальною програмою. Правда, проживати дитина буде в наметі. Якщо ж батьки захочуть, щоб їхнє дитя жило в корпусі зі зручностями на блоці або на поверсі, то вартість путівки зросте до 4,43 тис. грн за 18 днів.

Більш різноманітна програма у дитячих таборів в середньому класі. Так, за 5,9 тис. грн можна віддати дитину в один з таборів у Кончі-Заспі. Протягом семи або дев'яти днів, що триває зміна, дитину навчать різноманітним елементах шоу-програми, як то грі на гітарі, барабанах, піаніно тощо. Крім того, заплановано навчання англійської мови. З мінусів — кімнати на 4-10 людини і зручності на поверсі.

Більш заможні батьки можуть дозволити собі табори подорожче. Зокрема за 40 км від Києва на одній з баз відпочинку буде організовано дитячий табір, у якому кожна зміна буде мати свою власну програму. Наприклад, одна зміна буде присвячена історії, а інша — кінематографії і т. д. Діти будуть проживати в котеджах, у кожному з яких знаходиться по чотири номери, у номерах — утрьох або вчотирьох. Обіцяють чотириразове харчування за типом « шведського столу. Коштувати таке задоволення буде 6,8 тис. грн за одну 15-денну зміну.

Море

Так само як і біля столиці можна вибрати дитячий табір на будь-який вік і смак на море. Для невибагливих батьків є безліч варіантів економ-відпочинку для своїх дітей. Так, у Білгород-Дністровському районі під Одесою розташований диттабір, у який можна відправити дитину у віці 6-18 років за 3-4 тис. грн на три тижні. Табір розташований на березі місцевого лиману. До пляжу, який знаходиться на відстані близько кілометра від табору, дітей відвозять на катері.

Більш дорогі місця відпочинку можна знайти в районі Скадовська. Так, за 14 днів розваг в одному з місцевих диттаборів попросять 4,2 тис. грн. За ці гроші діти отримують п'ятиразове харчування і будуть розміщені у трьох- та п'ятимісних кімнатах, правда, зі зручностями на поверсі. Табір має власний пляж, для дітей обіцяють проводити різноманітні заходи: дискотеки, конкурси, вікторини тощо.

У районі Скадовська також розташовані і табори, де для дітей організовано відпочинок преміум-рівня. Зокрема в  одному з них за зміну у 18 днів попросять віддати до близько 23 тис грн. За ці гроші діти отримують п'ятиразове харчування з проживанням в шестимісних кімнатах. У таборі обіцяють організувати до 20 гуртків і студій. Також є пляж і басейн.

Гори

Найбільш дорогими в цьому році обіцяють бути дитячі табори в Карпатах. Однак і тут можна відшукати економ-варіант для дитячого відпочинку. Так, за 2,7 тис. грн плюс проїзд можна відправити дитину у Трускавець. За ці гроші діти будуть забезпечені протягом семи днів чотириразовим харчуванням, мінеральною водою та кисневою пінкою (за 14 днів — 5,85 тис. грн). Крім того, їм будуть запропоновані насичені культурні та спортивні програми. Діти проживатимуть у чотиримісних номерах одного з місцевих готелів.

Більш вибагливі батьки можуть відправити дитину в Татарів, де в одному з таборів організована дитяча республіка. У корпусі табору розміщено 10 номерів, в кожному з яких може проживати по 4-6 дітей. Організатори табору обіцяють дітлахам п'ятиразове харчування. Планується, що в таборі будуть три програми для малюків — орієнтована на спорт, походи в гори та для дітей з 12 років — на розвиток бізнес-здібностей. Вартість турів у цей табір — від 7,2 тис. грн (без врахування проїзду) на 14 днів.

Крім того, у цьому році в Карпатах планує активно працювати табір, назва якого майже співзвучна одному відомому кримському диттабору. Тут буде три програми — „Озерний“, „Лісовий“ та „Гірський“ табори.

У першому таборі за 300 метрів від озера діти 12-17 років будуть проживати в двох- і чотирьохмісних наметах. Обіцяно п'ятиразове харчування. За найкоротший — шість ночей — заїзд доведеться віддати близько 3 тис. грн.

У „Лісовому“ діти 8-17 років будуть проживати в місцевому тризірковому готелі в дво- і тримісних номерах. У програмі зазначено п'ятиразове харчування. Дітям буде запропонована насичена програма — походи, квести, ігри та майстер-класи. За 13 ночей доведеться віддати близько 10,8 тис. грн.

У »Гірському" діти проживатимуть у двомісних номерах п'ятизіркового готелю. Разом з активним відпочинком дітям буде запропоновано навчання англійської мови з носіями мови з США і Великобританії. За відпочинок для дітей 10-17 років з п'ятиразовим харчуванням доведеться викласти від 20,7 тис. грн (13 ночей).

Джерело: 112.ua
Розділи: Туристичні новини

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути