chrome firefox opera safari iexplorer

Як правильно варити каву в турці: секрети приготування

06 червня 2015 о 10:25
tochka.net

Кава — це вишуканий напій, який люблять майже всі, але правильно готувати вміють одиниці. Зазвичай його варять у турці (її ще називають джезва) — товстостінному металевому ковші з довгою ручкою.

Якщо ти ще не вмієш правильно варити каву в турці так, щоб повною мірою зберігся смак і аромат напою, то ми тобі розповімо.

  1. Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьми бутильовану, фільтровану воду, адже вона — основа нашого напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще звари каву в два прийоми, щоб вона не вивлилася на плиту.
  2. Перемели кавові зерна в кавомолці і засип їх в турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще перемолоти свіжу.
  3. Налий воду (можна відміряти потрібну кількість чашками), додай за потребою цукор і постав на слабкий вогонь. Нікуди не йди від турки, інакше ризикуєш прогавити важливий момент.
  4. Тепер дивись уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводь напій до кипіння — це зіпсує його.
  5. Зніми турку з вогню і дай піні опуститися. Можна перемішати каву лише один раз.
  6. Знову постав каву на плиту. Можна повторити процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Таким чином, смак кави стає насиченішим і щільнішим.
  7. Залиш каву на кілька хвилин настоятися.
  8. Важливо прогріти чашки перед тим, як налити в них ароматний напій. Налий у них окріп, залиш на кілька секунд і вилий. Тепер можна розлити каву разом з піною.

У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні напою, який бадьорить. Які секрети ти можеш дізнатися прямо зараз:

  1. Насип у турку цукор, потім налий воду і доведи до кипіння. Цукор додасть солодкість і пом'якшить воду. Далі зніми турку з вогню, насип туди каву і швидко перемішай. Як осяде, постав на слабкий вогонь і майже доведи до кипіння.
  2. Насип трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. Якщо ти все зробиш правильно, отримаєш каву з присмаком карамелі.
  3. Додай у турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Такі добавки додадуть напою неповторний смак і яскравий аромат.

26 травня

Інші дати
1648 — Корсунська битва
битва між військами Речі посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками під Корсунем в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років. Внаслідок перемог під Жовтими Водами і Корсунем була знищена урядова армія Речі Посполитої на українських землях, створилися умови для утвердження української козацької держави (Гетьманщина).
Україно! Ти для мене диво! І нехай живе за роком рік, Буду, мамо, горда і вродлива, З тебе дивуватися повік... Ради тебе перли в душу сію, Ради тебе мислю і творю. Хай мовчать Америки й Росії, Коли я з тобою говорю. (Василь Симоненко)
Розгорнути
Народився Борис Грабовський
(1901, м. Тобольськ, Росія - 1966) - видатний вітчизняний фізик, син поета Павла Грабовського, творець першої в світі електронної системи передачі на відстань рухомого зображення. Побудував малолітражний гелікоптер, трикрилий планер, сконструював прилад для орієнтації сліпих, апарат для глухонімих.
Розгорнути