chrome firefox opera safari iexplorer

Як правильно варити каву в турці: секрети приготування

06 червня 2015 о 10:25
tochka.net

Кава — це вишуканий напій, який люблять майже всі, але правильно готувати вміють одиниці. Зазвичай його варять у турці (її ще називають джезва) — товстостінному металевому ковші з довгою ручкою.

Якщо ти ще не вмієш правильно варити каву в турці так, щоб повною мірою зберігся смак і аромат напою, то ми тобі розповімо.

  1. Важливо для кави вибрати якісну воду. Візьми бутильовану, фільтровану воду, адже вона — основа нашого напою. Турка повинна відповідати розміру порцій. Краще звари каву в два прийоми, щоб вона не вивлилася на плиту.
  2. Перемели кавові зерна в кавомолці і засип їх в турку. Можна, звичайно, взяти вже готову мелену каву, але краще перемолоти свіжу.
  3. Налий воду (можна відміряти потрібну кількість чашками), додай за потребою цукор і постав на слабкий вогонь. Нікуди не йди від турки, інакше ризикуєш прогавити важливий момент.
  4. Тепер дивись уважно за тим, як утворюється зверху пінка. Не доводь напій до кипіння — це зіпсує його.
  5. Зніми турку з вогню і дай піні опуститися. Можна перемішати каву лише один раз.
  6. Знову постав каву на плиту. Можна повторити процедуру один або два рази. Це залежить від того, який розмір турки і скільки порцій. Таким чином, смак кави стає насиченішим і щільнішим.
  7. Залиш каву на кілька хвилин настоятися.
  8. Важливо прогріти чашки перед тим, як налити в них ароматний напій. Налий у них окріп, залиш на кілька секунд і вилий. Тепер можна розлити каву разом з піною.

У кожного кавомана є свої хитрощі у приготуванні напою, який бадьорить. Які секрети ти можеш дізнатися прямо зараз:

  1. Насип у турку цукор, потім налий воду і доведи до кипіння. Цукор додасть солодкість і пом'якшить воду. Далі зніми турку з вогню, насип туди каву і швидко перемішай. Як осяде, постав на слабкий вогонь і майже доведи до кипіння.
  2. Насип трохи цукру на дно гарячої турки. Він повинен злегка розплавитися, але не підгоріти. Якщо ти все зробиш правильно, отримаєш каву з присмаком карамелі.
  3. Додай у турку кілька кристаликів солі, мелений імбир, корицю і навіть червоний перець на кінчику ножа. Такі добавки додадуть напою неповторний смак і яскравий аромат.

18 жовтня

Інші дати
Народився Віктор Аверін
(1885, с. Чепіль, Харківська область – 1955) – український зоолог, громадський діяч. Опублікував близько 340 праць з ентомології, орнітології, мисливствознавства, рибництва, і охорони природи. Один із перших організаторів справи захисту рослин в УРСР і підготовки кадрів у цій галузі.
Розгорнути
Народився Володимир Різниченко
(1870, с. Велентієве, Чернігівська область – 1932) – український геолог, художник-карикатурист, поет. У своїх дослідженнях грунтовно висвітлив стратиграфію та тектоніку Середнього Придніпров’я («Природа Канівських дислокацій», «До питання про час і умови утворення укр. лесу», «Про четвертинні рухи земної кори в районі сер. Дніпра»). Ініціатор заснування Канівського музею-заповідника «Могила Т.Шевченка».
Розгорнути
Народилася Євгенія Ярошинська
(1868, с. Чуньків, Чернівецька область – 1904) – українська письменниця, етнограф, фольклорист, громадський діяч. Видала зібрані нею на Буковині «Народні пісні з-над Днітра».
Розгорнути

Майбутні події Дивитися всі