chrome firefox opera safari iexplorer

16 молодих художників змагатимуться за премію

07 липня 2015 о 12:00

PinchukArtCentre оголосив імена 16 художників, номінованих на Премію PinchukArtCentre у 2015 році — загальнонаціональну премію у сфері сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам у віці до 35 років. Шорт-лист премії був сформований відбірковою комісією за результатами відбору з понад 800 заявок, отриманих в рамках четвертого конкурсу від молодих митців з усіх регіонів України та зарубіжжя.

До числа претендентів на Премію PinchukArtCentre 2015 увійшли: Kinder Album, Євгенія Бєлорусець, Данiїл Галкiн, Єкатерина Єрмолаєва, Анна Звягінцева, Микола Карабінович, Аліна Клейтман, Дар'я Кольцова, Сергій Мельниченко, Роман Михайлов, Сергій Петлюк, Микола Рідний, Іван Світличний, Сергій Якименко, група Мельничук-Бурлака та Відкрита група (Юрій Білей, Павло Ковач, Антон Варга).

Арт-куратор PinchukArtCentre Тетяна Кочубинська розповіла Cultprostir: «Визначаючи шорт-лист Премії PinchukArtCentre, в першу чергу, ми звертаємо увагу на художню якість робіт, індивідуальність художника та послідовність  його мистецької позиції. Важливо, що це завжди колективне рішення, яке є наслідком по-справжньому довгої, кропіткої роботи та відкритої дискусії. Кожні два роки формується новий склад Комісії, до якої запрошуються провідні українські арт-експерти. Ми також завжди включаємо до її складу представників регіонів. Цього разу – це Михайло Рашковецький з Одеси, два роки тому – Тетяна Тумасян з Харкова. Наразі ми з нетерпінням чекаємо на момент, коли зможемо розпочати відбір номінантів: спочатку в онлайн режимі, а згодом безпосередньо в рамках нашої живої дискусії в PinchukArtCentre. Для мене особисто стати одним із членів Відбіркової комісії Премії – це і велика честь, і великий професійний виклик».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

19 березня

Інші дати
Народився Максим Рильський
(1895, м. Київ – 1964) – український поет, перекладач, публіцист, громадський діяч.
Прислухайтесь, як океан співає — Народ говорить. І любов, і гнів У тому гомоні морськім. Немає Мудріших, ніж народ, учителів; У нього кожне слово — це перлина, Це праця, це натхнення, це людина. Не бійтесь заглядати у словник: Це пишний яр, а не сумне провалля» (Максим Рильський)
Розгорнути
Народився Марко Вороний
1904 – український поет, театрознавець, перекладач. Переклав українською мовою «Інтернаціонал», «Марсельєзу», «Варшав’янку», багато творів західноєвропейської класики. Автор книг для дітей, збірки віршів «Форвард». Син Миколи Вороного. Репресований.
Розгорнути