chrome firefox opera safari iexplorer

16 молодих художників змагатимуться за премію

07 липня 2015 о 12:00

PinchukArtCentre оголосив імена 16 художників, номінованих на Премію PinchukArtCentre у 2015 році — загальнонаціональну премію у сфері сучасного мистецтва, яка присуджується молодим українським художникам у віці до 35 років. Шорт-лист премії був сформований відбірковою комісією за результатами відбору з понад 800 заявок, отриманих в рамках четвертого конкурсу від молодих митців з усіх регіонів України та зарубіжжя.

До числа претендентів на Премію PinchukArtCentre 2015 увійшли: Kinder Album, Євгенія Бєлорусець, Данiїл Галкiн, Єкатерина Єрмолаєва, Анна Звягінцева, Микола Карабінович, Аліна Клейтман, Дар'я Кольцова, Сергій Мельниченко, Роман Михайлов, Сергій Петлюк, Микола Рідний, Іван Світличний, Сергій Якименко, група Мельничук-Бурлака та Відкрита група (Юрій Білей, Павло Ковач, Антон Варга).

Арт-куратор PinchukArtCentre Тетяна Кочубинська розповіла Cultprostir: «Визначаючи шорт-лист Премії PinchukArtCentre, в першу чергу, ми звертаємо увагу на художню якість робіт, індивідуальність художника та послідовність  його мистецької позиції. Важливо, що це завжди колективне рішення, яке є наслідком по-справжньому довгої, кропіткої роботи та відкритої дискусії. Кожні два роки формується новий склад Комісії, до якої запрошуються провідні українські арт-експерти. Ми також завжди включаємо до її складу представників регіонів. Цього разу – це Михайло Рашковецький з Одеси, два роки тому – Тетяна Тумасян з Харкова. Наразі ми з нетерпінням чекаємо на момент, коли зможемо розпочати відбір номінантів: спочатку в онлайн режимі, а згодом безпосередньо в рамках нашої живої дискусії в PinchukArtCentre. Для мене особисто стати одним із членів Відбіркової комісії Премії – це і велика честь, і великий професійний виклик».

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

28 березня

Інші дати
Дмитро Гнатюк
1925 –  видатний оперний співак. Перший виконавець легендарних пісень «Два кольори» і «Києве мій». Соліст, а з 1988 р. – головний режисер Національного театру опери та балету ім. Т.Шевченка. Герой України.
Розгорнути
Олекса Гірник
1912 – український дисидент, політв’язень. У 60-ту річницю проголошення самостійності України Центральною Радою, 22 січня 1978 р., вчинив самоспалення біля могили Т.Шевченка на Чернечій горі на знак протесту проти русифікації. Герой України (2007, посмертно).
Розгорнути
Народився Юліан Бачинський
(1870, с.Новосілка Тернопільська область – 1940) - український громадський і політичний діяч, публіцист, автор праці «Україна Irredenta», в якій обґрунтував необхідність створення української незалежної держави.
"Вільна, велика, політично самостійна Україна, одна, нероздільна від Сяну по Кавказ!". (Юліан Бачинський)
Розгорнути