chrome firefox opera safari iexplorer

Афіша культурних подій у Києві на 18–24 липня

17 липня 2015 о 11:30

Журналісти Еспресо.TV дізналися, як цікаво та корисно провести найближчі вихідні та наступний тиждень.

Теплі липневі вихідні подарують яскраві фестивалі просто неба у вихідні дні та не менш цікаві музичні концерти у будні.

Секс-фестиваль для дорослих на ВДНГ

У вихідні дні, 18 та 19 липня, киян запрошують на провокативний фестиваль «Секс і місто». Організатори обіцяють, що фестиваль прожене сором'язливість з учасників заходу, адже буде чимало цікавого та веселого.

Тут діятиме площа кохання, алея побачень та навіть заборонена зона, де «каратимуть поганих хлопців та дівчат». Також будуть такі цікавості: колективне розучування поз із Камасутри, обговорення сексу з випадковими людьми, показ еротичної білизни, лекції експертів, творчій вечір актриси фільмів для дорослих та багато іншого.

Вартість: 69 грн.

Фестиваль вуличної їжі та музичний концерт від українських виконавців

У ці ж дні, 18 та 19 липня, з 11:00 до 23:00 на арт-заводі «Платформа» діятиме інший, не менш яскравий, фестиваль. Його організатори обіцяють найкращу музику та найсмачнішу їжу.

12-й фестиваль вуличної їжі зробить акцент на здоровому харчуванні. Буде окремий сектор з морською тематикою. Для дітей працюватиме окрема зона, оформлена в гавайському стилі. Працюватиме й гральна зона для дорослих та спортивна зона.

Справжнім подарунком стане безкоштовний атмосферний концерт – проект Najivo. З 21:30 і до опівночі чотири українські гурти будуть чаклувати над звуковими потоками і огортатимуть дружньою атмосферою Najivo з танцями досхочу на м'якому газоні. Гостей Najivo чекає одночасно вибуховий альтернативний рок і релаксні мелодії від київської команди GSQ, загадкова і нестримна енергетика від інтернаціональної команди Sphingidae (україно-американо-французький колектив), гармонійна естетика і літня свіжість від Black Ballon, що розриває шаблони, інді-панк від Simon Stone і DJ-сети від неповторної Katro Zauber на Najivo after-party.

Вартість: 40 грн.

Благодійний рок-фестиваль на Співочому полі

У суботу «95 квартал», С.К.А.Й., Kozak System, Микита Рубченко, Борис Севастьянов, Олексій Мочанов, Біла вежа, ОТ VINTA, Ответ to be ..., Тарута та інші музиканти відіграють благодійний концерт на підтримку українських бійців. Концерт буде безкоштовним, але на ньому збиратимуть гроші на підтримку бійців в зоні АТО і тих, хто проходить реабілітацію в госпіталях.

Окрім музики, організатори обіцяють байк-шоу та вогняне шоу. Також працюватиме альтернативна сцена для бажаючих послухати вуличну музику, реп і декламацію українських патріотичних віршів.

Для маленьких відвідувачів працюватимуть дві великі дитячі зони з майстер-класами, атракціонами і аніматорами. На території Співочого поля також буде безкоштовний Wi-Fi.

Триватиме захід 18 липня з 10:00 до 22:00.

Вартість: безкоштовно

Найвідоміші світові рок-хіти у виконанні симфонічного оркестру

А в будні, 22 та 23 липня, Палац «Україна» запрошує на концерт «ROCK SYMPHONY». Упродовж двох днів 140 артистів виконуватимуть найкращі рок-композиції.

Оркестр виконає хіти Nirvana, AC/DC, Queen, Coldplay, Metallica, U2, Scorpions, System Of A Down, Depeche Mode та інших легендарних музикантів.

Вартість: 200 – 1550 грн.

Андрій Макаревич у Києві

Улюбленець української публіки знову завітає до Києва. Цього разу російський рок-музикант, лідер гурту «Машина часу» виступить у концертній програмі «Ідиш-Джаз» з іншими музикантами у Жовтневому палаці 22 липня.

Під час роботи над проектом Андрій Макаревич фактично вперше за всю історію свого музичного шляху всерйоз звертається до єврейської музичної теми і до мови ідиш. Як каже сам музикант, його надихнула музична культура емігрантського єврейства, що виїхав на початку XX століття за океан, в Сполучені Штати Америки. «Історія єврейського народу дуже трагічна, тому вона і привертає до себе більше уваги. Ну адже, дійсно, сумно, що мова, з якою пов'язана величезна частина культури цілого народу, зникає у тебе на очах. Я пам'ятаю, що бабуся моя ще говорила на ідиш, але, гадаю, через пару десятків років ця мова буде вже остаточно забута».

Вартість: 190 – 2590 грн.

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути