chrome firefox opera safari iexplorer

Українська художниця робить картини з кропу та іншої зелені

29 липня 2015 о 11:18

Художниця Надія Антонець для створення портретів чоловіків використовує свіжі і сушені листя кропу, салату, чаю, духмяних трав, зеленої цибулі і т.д. До альбому «Борода» ввійшли «рослинні портрети» художника Андрія Єрмоленка, редактора Сultprostir і музиканта гурту «Хамерман Знищує Віруси» Альберта Цукренка, лідера гурту «Вагоновожатые» Антона Слєпакова, художника Максима Казаріна та інших. Серія постійно поповнюється.

Надія Антонець пояснює: «Ця серія портретів задумувалася для Facebook, просто для підняття настрою собі і друзям. Ідея виникла після того, як українців почали називати «укропами» і художник Андрій Єрмоленко створив шеврон «Укроп». Якось я розважалася і для дизайнерського конкурсу на намальований портрет Шевченка виклала вуса з свіжого кропу, а далі вже почала розвивати ідею. Цією серією я хочу виразити свою любов, симпатію, підтримку, повагу, людям з якими я особисто знайома, яскравим, харизматичним, талановитим, творчістю і особистістю яких я захоплююсь, які надихають, які живуть і працюють в Україні і для України».

Відбір героїв відбувається виключно за особистою симпатією художниці, перевага надається чоловікам з бородою. Робота над одним портретом зазвичай займає один день – цей час Надія витрачає на підбір фотографії, матеріалу, ескіз, викладання, фотографування і доопрацювання.

Джерело: cultprostir.ua
Розділи: Новини культури

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути